Programa 297 – 18/12/2015 – Edició 2086

Programa 297 – 18/12/2015 – Edició 2086

PREMIS, NADALES I BONS DESITJOS
AL “FES TA FESTA” PRE-NADALENC

Nemesi Solà – Premi Joan Amades 2015

I és que aquesta setmana al FES TA FESTA us parlem de molts premis. D’una banda dels Premis Ateneus 2015 que atorga la Federació d’Ateneus de Catalunya i que es van donar a conèixer aquest passat dimecres al vespre al MNAC de Barcelona, o del Premi Joan Amades, que concedeix també cada any l’Associació Cultural Joan Amades i que enguany ha rebut en Nemesi Solà i Franquesa per la seva lluita en temps difícils i el seu compromís amb les tradicions i costums catalans. Nemesi Solà, de 86 anys, flequer de professió, cristià de base, Cartell Premis Ateneus 2015sindicalista, escolta, i activista incansable en defensa dels drets culturals i nacionals catalans durant el franquisme i fins ara, ha participat en multitud d’accions i iniciatives amb l’objectiu de restaurar i recuperar tradicions i costums del nostre país.

I també us parlem d’un altre tipus de premi, en aquest cas de la Beca Josep M. Bernat per a joves instrumentistes de cobla que convoquen conjuntament l’Ajuntament de Bellpuig i l’Associació Músics per la cobla i que en aquesta XXI edició ha estat concedida al jove flabiolaire Eduard Antolí i Gil, de Viladecavalls.

Però a banda d’aquestes notícies escollides tenim les habituals seccions, com ara LA COLUMNA, aquesta setmana, del nostre director Jesús Ventura, que ens expressa la seva preocupació davant els nombrosos candidats que per mor de les eleccions malden per presidir amb el cul enlaire el nostre pessebre: “Quin caganer hem de triar?” es pregunta i, la veritat, amb les tonteries que s’estan sentint aquests dies no li falta raó al dubte.

També tindrem la CRÒNICA CASTELLERA amb la tercera part del “Resum de la temporada 2015 (III)” que ens ha preparat en Carles Esteve i que aquesta setmana ens parla de les colles de 8 pisos. I una de les DITES I REFRANYS d’en Víctor Pàmies, la que ens assevera que “De Ponent, ni vent ni gent”. Esperem que ningú se la prengui malament, perquè per acabar el programa precisament rebrem la secció mensual del nostre home a les terres de Ponent, ELS MINUTS DE L’AGUILÀ, en la qual avui el Sr. Llorenç fa la seva particular carta als reis tot explicant-nos “El misteri dels mitjons“.

I encara la secció EL PESSEBRE ÉS UN MÓN, del Col·lectiu El Bou i la Mula, amb la veu de l’Eulàlia Molera. Com veuríeu “El llenguatge del còmic al pessebre”… Doncs no us perdeu el darrer capítol d’enguany de la secció que escriu l’Enric Benavent.

I no podem oblidar la part musical del programa, amb la secció ELS TEMES D’EN XINO i una altra versió de “La santa espina”, en aquest cas, la festera que va signar el trompetista Rudy Ventura. I una pila de nadales amb protagonistes molt diversos. I per acabar, com cada programa pre-nadalenc, la sardana del nostre director “Nadales” i els nostre millors desitjos per tots.

Ei! I una recomanació molt especial: el Pessebre Vivent de la Torre del Suro. En aquest link trobareu tota la informació. No us el podeu perdre.

I el dia de Nadal, un altre FES TA FESTA. I per Any nou, un altre. I no parem. Guanyi qui guanyi el FES TA FESTA no té aturador.