Programa 309 – 04/03/2016 – Edició 2098

Programa 309 – 04/03/2016 – Edició 2098

LA CRÒNICA DEL DI-ATÒMIC FESTIVAL
I DUES NOVETATS DISCOGRÀFIQUES
AL PRIMER “FES TA FESTA” DE MARÇ

Botonera 2_0El passat dissabte dia 27, i dins del TRADICIONÀRIUS 2016, se celebrà el DI-ATÔMIC FESTIVAL, una vetllada al voltant de l’acordió diatònic en què es van presentar i detallar els continguts de la revista anual LA BOTONERA i també s’inaugurà l’Exposició 10 anys de La Diatònica, l’entitat que coordina una munió d’activitats al voltant d’aquest peculiar instrument tan arrelat a casa nostra. L’Amadeu Carbó va assistir a la presentació que protagonitzaren la Cèlia Vendrell i el Raül Sanchis i n’ha preparat un Reportatge d’allò més interessant.

I d’altra banda, coneixerem dues novetats discogràfiques importants: la Marta Ibàñez ens porta la informació del darrer treball del grup LA MATA DE JONC, un nou CD titulat “Ò mon país” del La mata de jonc (red)qual sentirem una sardana vocal de Ramon Carreras titulada “L’exiliat”. I escoltarem també dues de les 13 obres del compositor i instrumentista de tenora Joan Vilajuliu que conformen el darrer treball de la cobla Mediterrània: les titulades “Enigmàtica” i “Ripoll verd de muntanya”.

I tindrem també, com és habitual, moltes seccions:

CARTELL-MATINAL-2016I també us parlarem de moltes altres coses, com la 5a. Matinal d’Intercanvi de Llavors que se celebrarà aquest diumenge a Argençola; o de la proclamació de Mollerussa com a Capital de la Sardana que tindrà lloc el proper dissabte dia 12 de març; o de la Diada Universal de la Sardana que serà enguany el diumenge 19 de juny; o del naixement del Premi Teresa Rebull a la producció musical dins la 19a. Fira Mediterrània de Manresa…

I segur que encara tindrem temps de criticar els polítics, que porten una setmaneta…