Programa 331 – 05/08/2106 – Edició 2120

Programa 331 – 05/08/2106 – Edició 2120

radio-4El llibre “Ràdio 4,
40 anys en català”
al FES TA FESTA

Tres històrics de Ràdio 4: d’esquerra a dreta, Josep M. Francino, Joan Manuel Surroca i l’autor del llibre Josep M. Adell.

Un treball acurat i minuciós del nostre company realitzador i tècnic del programa, l’imprescindible Josep M. Adell, en què repassa aquests vuit lustres de vida de la històrica emissora, la primera en català després de la dictadura, la que ens va veure néixer i créixer com a radiofonistes ja que va ser la nostra casa durant vint anys. Amb en Pep Adell en parlarem abastament en una entrevista que esdevindrà el pal de paller d’aquest primer programa del mes d’agost de 2016.

 

 

Un programa que també gaudirà de les habituals seccions:

  • Com ara les DITES I REFRANYS d’en Víctor Pàmies, en què aquesta setmana s’afirma quelcom en que potser no tothom hi estarà d’acord: “Home petit, carregat de punyetes“. Segurament els mascles menuts seran els més disconformes. Però si ho diu el refranyer…
  • D’altra banda, en Ramon Vilar ens portarà un altre dels seus SONS DE LA TRADICIÓ que en aquesta ocasió ens farà recordar la festa del solstici d’estiu: la “Diada de Sant Joan“.
  • En Francesc Sànchez Carcassés ens convidarà a escoltar un altre dels CANTS DE TAVERNA que tan bé coneix. Amb la Maria Salgado com a protagonista escoltarem el tema titulat “Las altas torres de la capilla“.
  • I acabarem amb la secció d’en Nico Alonso i la Berta Miró, les HISTÒRIES DE GEGANTS que en aquest cas ens traslladaran a la comarca del Moianès per a conèixer la història dels “Gegants de Castellterçol“, una vila amb la qual la Berta té fortes arrels.

Amb les sardanes turístiques passejarem musicalment per dos indrets emblemàtics de la nostra geografia i amb dos guies excepcionals: anirem fins a la vila de Colera, per veure l’empordanesa platja de “Garbet” amb les melodies del mestre Narcís Paulís; i pujarem al pic més alt del Montseny, el “Turó de l’home”, amb l’harmonia i la rítmica peculiar del mestre Rafael Ferrer.

I encara tindrem temps d’escoltar al grup occità ETHS AMICS amb el tema titulat “E tan que haram ataou”; i al grup MESCLAT amb aquell tema del seu treball del 2007 CRÒNIQUES COLONIALS que porta per títol “Crema catalana” i en el qual Déu n’hi do el que vénen a cremar. Ho podeu comprovar en el Youtube del seu video-clip.

I amb el que heu de vigilar és amb no cremar-vos vosaltres estirats com llangardaixos a la sorra de la platja i distrets tot escoltant el FES TA FESTA. Una bona ombrel.la…