Programa 344 – 28/10/2016 – Edició 2133

Programa 344 – 28/10/2016 – Edició 2133

Ressaca castellera
i novetats musicals al FES TA FESTA

I és que aquesta setmana hem de comentar el PROGRAMA ESPECIAL que vam realitzar el passat dissabte 22 d’octubre, al matí, a la Fira Castells de Valls. Instal·lats a l’estand dels amics d’ADIFOLK vam desenvolupar un parell d’hores de ràdio de la nostra, amb entrevistes, música , seccions i una tertúlia castellera final més que interessant. I en el programa d’aquesta setmana us en fem un tastet. Tot i que el més pràctic és que l’escolteu al web: el trobareu si feu click al logo de la FIRA DE SANTA ÚRSULA 2016 que trobareu a la columna de la dreta del nostre blog.

Però és clar que el d’aquesta setmana és un programa nou de trinca. Un programa que començarem parlant castanyes, moniatos i panellets, i que continuarem amb la crònica personal del nostre director Jesús Ventura com a participant de la Festa de la Música per a Cobla, el tradicional concert per a tres cobles a Banyoles, que tingué lloc el passat dilluns dia 25 dins les Festes de Sant Martirià, altrament anomenades “Festa Major de la Sardana”. Un programa que va comptar amb moltes estrenes i obres sorprenents, ja ho veureu.

Tindrem també les habituals seccions:

  • La CRÒNICA CASTELLERA d’en Carles Esteve en què aquesta setmana parla, entre d’altres coses, de la gran actuació de la Vella de Valls per Santa Úrsula: “La colla Vella fa realitat els somnis” és el títol escollit per deixar constància de les tres millors rondes de la història castellera que van signar els rosats en pròpia plaça.
  • Escoltarem una altra de les DITES I REFRANYS d’en Víctor Pàmies. Concretament aquella en què constata allò de que quasi sempre “Creu el lladre que tots roben”.
  • A les HISTÒRIES DE GEGANTS de la Berta Miró i en Nico Alonso podrem conèixer la dels “Gegants Moros de Sitges“.
  • Tindrem també una secció musical. Aquesta setmana els CANTS DE TAVERNA d’en Francesc Sànchez Carcassés, que ens presenta un tema d’en Josep Andújar titulat “El teu nom i l’onada” amb el grup SON DE L’HAVANA.
  • I la darrera secció del mes serà, com és habitual, ELS MINUTS DE L’AGUILÀ, la lliçó de vida que ens porta el nostre bon amic Llorenç Aguilà des de les Terres de Ponent, i que avui ha titulat “Cara A i cara B“.

A més tindrem notícies diverses que ens parlaran de la Roda d’Esbarts Infantils Catalònia; o de la de la convocatòria d’una sessió formativa sobre Cases de la Festa: interpretar, emmagatzemar, compartir, difondre, adreçada a tècnics municipals de l’àmbit de la cultura i a gestors culturals i associatius. Podeu accedir al programa i al formulari d’inscripció des d’aquest web.

I encara tindrem temps de presentar el darrer treball del nostre estimat Noè Rivas, un llibre-CD titulat CANÇONS PER SOMRIURE que ha editat l’Editorial BAULA i del qual sentirem la cançó “Roc, el llop”. També podreu tastar-ne d’altres veient el video de promoció que us posem a continuació.

I també escoltarem i podreu veure el video-clip del Fandango del Roser, un tema del nou treball d’en Jordi Molina titulat MATÈRIA DEL TEMPS, que us presentàvem fa unes setmanes.

I fins i tot escoltarem la sardana PER TU PLORO en la versió que enregistrà la Banda Municipal de Barcelona sota la direcció de Salvador Brotons amb motiu de la capitalitat de la sardana barcelonina.

I amb el novembre, més FES TA FESTA.