Programa 348 – 25/11/2016 – Edició 2137

Programa 348 – 25/11/2016 – Edició 2137

Pessebres i premis
al darrer FES TA FESTA de novembre

Perquè si ens obren els  llums de Nadal i si la maquinària comercial de les festes comença a posar-se en marxa, bo serà que comencem a omplir de contingut real i genuí aquesta bogeria que ens envaeix cada any per aquestes dates. I els pessebres pensem que són un bon començament.

Per això en aquest FES TA FESTA us parlarem del Pessebre de Josep Mir que s’inaugura aquest divendres, dia 25, al Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí, en el marc de la tradicional Fira de Sant Andreu,  o del Pessebre Vivent el Bages, a les Torres de Fals, que enguany arriba a la seva 39a edició,  o del XXIII Pessebre Vivent de la Torre del Suro del Guinardó, que realitzen des de l’Escola-Taller per a disminuïts físics de Sant Camil, d’aquest barri barceloní i que tindrà lloc, en una única representació, el dia 21 de desembre… I sense deixar el tema pessebrístic, un nou article al respecte, dins la secció EL PESSEBRE ÉS UN MÓN que preparen des del Col·lectiu EL BOU I LA MULA: en aquest cas l’Albert Dresaire ens proposa “Un pessebre amb clicks de Playmobil”.

2016-11-27 - 16a Fira Joc-Joc - TonaI d’una altra banda, us parlarem també de Premis: dels Premis BEST que es van entregar el passat dia 19 a Badalona, en la FESTIVITAS BESTIARUM, la III Nit del Bestiari Festiu, dels Premis Capital de la Sardana 2016, que s’entreguen aquest divendres a Mollerussa, en un acte en què es presentarà el programa d’actes de Figueres, capital de la sardana 2017 i es donarà a conèixer la ciutat que serà Capital de la Sardana 2018,  del Premi Casal Tarragoní de Cultura que s’entrega aquest diumenge dia 27 al Palau Firal de Tarragona,  dels Premis Ateneus 2016 que ja tenen data d’entrega i que serà el 14 de desembre, a les Drassanes Reials de Barcelona…

Ja ho veieu. Moltes i moltes notícies a les quals encara podeu afegir alguns actes també per aquest diumenge dia 27, com ara la 16a Fira Jocjoc, la fira del joc i la joguina diferent que tindrà lloc a Tona, o la final del Campìonat de Punts Lliures 2016 que tindrà lloc al Pavelló del Nou Congost, de Manresa. I per al dia 1 de desembre, al Centre de Cultures de la Universitat de Lleida, la inauguració de l’exposició “Festes de foc als Pirineus” i la presentació de la càtedra “Educació i Patrimoni Immaterial dels Pirineus”.

A banda tindrem les habituals seccions del programa:

I tot plegat amb bona música. Escoltarem dues sardanes del CD Mollerussa Capital de la Sardana 2016: “25 anys del Pla d’Urgell” d’Antoni Saladrigues i “Vestits de paper”, de Jordi Castellà; la cançó campdevanolenca “La llanterna”, del CD “Músiques per J. Amades”; i la primera nadala de la temporada, “El desembre congelat”, en la magnífica versió de la Carme Canela i la cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona.

I la setmana que ve ja serà desembre, el mes de les festes de tot tipus: la Constitució, la Puríssima, Santa Llúcia…