Programa 368 – 14/04/2017 – Edició 2157

Programa 368 – 14/04/2017 – Edició 2157

Un FES TA FESTA “Especial”
per Setmana Santa

Perquè la paraula especial ens ofereix diverses accepcions i significats que pensem que li escauen d’allò més a aquest FES TA FESTA de Setmana Santa.

Especial per insòlit, ja que el nostre director, en Jesús Ventura, canvia de locutor de companyia i ja que l’Amadeu Carbó ha marxat de vacances, ha comptat amb la visita sorpresa del Sr. Llorenç Aguilà que vol iniciar il·lusionat la seva carrera com a locutor radiofònic. No podem parlar d’una “jove” promesa però…

Especial pel dens i extens contingut musical que, a més, se centrarà en el repertori per a dues cobles, ja que seguirem escoltant sardanes del nou CD FRATERNITAT, de la La Bisbal Jove i la Marinada, però també escoltarem alguns enregistraments històrics realitzats en el tombant de segle i igualment escrits per a cobla de 22, com l’anomenava el mestre Manuel Oltra. Concretament, del nou CD escoltarem “Puigsoliuenca”, de Marc Timón i ”Traum”, de Xavi Molina. I pel que fa als altres enregistraments, la sardana “Per tu, Josep Maria”, dedicada al mestre Josep M. Bernat pel seu amic Joan Lluís Moraleda; i una obra meravellosa: “Fra Garí”, el poema simfònic sobre la popular llegenda montserratina escrit l’any 1962 pel mestre Fèlix Martínez Comín.

Especial perquè, al contrari del que era habitual les darreres setmanes, no hi haurà semifinal de La sardana de l’any (que descansa per Setmana Santa). La novena i darrera semifinal l’escoltarem la setmana que ve, tot i que sí que us donarem els resultats de la vuitena.

I especial perquè malgrat totes aquestes excepcionalitats, seguirem tenint seccions:

  • Perquè no fallaran les DITES I REFRANYS d’en Víctor Pàmies que aquesta setmana continua amb el tema felí per explicar-nos què es vol dir quan es diu “Un ull al plat i l’altre al gat”.
  • Ni fallarà tampoc la secció musical, que aquesta vegada serà concretament ELS TEMES D’EN XINO, en la qual en Josep M. Francino ens convida a escoltar un tema, en el fons, força relacionat amb la religió. Recordeu aquella pel·lícula “La missió”? I aquell tema captivador d’Ennio Morricone titulat “Gabriel’s oboè”? Doncs escolteu-lo amb gralla i orgue. Realment especial.
  • L’Antoni Serés ens portarà un altre trosset del FONS AMADES que tant bé custodia des de la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals de la Generalitat. Avui ens parlarà de “Carpetes de cartipàs”.
  • I l’Albert Estengre ens començarà a introduir a una Diada de Sant Jordi que tornant de vacances ens trobarem a sobre i ens explicarà un altre dels seus CONTES I MENTIDES. Estigueu atents i coneixereu “La llegenda de Sant Jordi d’Alcoi” i la seva relíquia.

El que us dèiem. Un FES TA FESTA “especial”. I la setmana que ve hi tornarem, i esmerçarem tots els nostres esforços, com sempre, intentant convertir en especial allò que ja esdevé normal i habitual des de fa molts anys. Si aconseguim que ens escolteu potser ho haurem aconseguit una miqueta més.

Bona Pasqua per a tothom.