Programa 373 – 19/05/2017 – Edició 2162

Programa 373 – 19/05/2017 – Edició 2162

“PORTA-LA AMB TU” d’Olivier Marquès guanya LA SARDANA DE L’ANY 2016

El compositor de Sant Llorenç de Cerdans va ser el gran triomfador de la vetllada que va tenir lloc el passat dissabte dia 13 a Olesa de Montserrat, ja que la seva sardana “Porta-la amb tu” va obtenir el títol de “La sardana de l’any 2016” amb 817 vots contra els 809 que va aconseguir la sardana del Lluís Pujals titulada “Els rossinyolets de l’àvia” guanyadora de l’accèssit. També cal esmentar com a guanyadores del certamen les sardanes “De Figueres a Port-lligat”, d’Antoni Ros-Marbà i “Sardana n. 5”, de Xavier Ventosa que aconseguiren el Premi de la Crítica i el Premi Joventut, respectivament.

Un acte que es completà amb una selecció de fragments de La Passió d’Olesa acompanyats en directe per les cobles La Principal del Llobregat i Sant Jordi, amb els arranjaments i sota la direcció del nostre director Jesús Ventura, i amb l’actuació, com a colofó de l’acte, de l’Esbart Olesà.

Aquest serà el tema central del programa d’aquesta setmana, en què escoltarem les tres sardanes guanyadores. I també escoltarem l’Orquestrina TRAMA que ens explicaran la història de “La masovera”, una història que podreu tornar a escoltar en la seva actuació que conjuntament amb el grup EL PONT D’ARCALÍS faran a LA NIT DELS PIRINEUS al Tradicionàrius, un festival que continua amb la seva edició especial del Trentè aniversari amb un farcit i intens calendari que repassarem amb detall.

I no ens oblidem les seccions:

  • La CRÒNICA CASTELLERA d’en Carles Esteve que, com cada setmana, ens resumeix la gran quantitat de bones noves que ens arriben del món dels castells. I com a mostra, un titular: “La Colla Vella estrena el 3de9f i els verds el 4de9f”.
  • A les DITES I REFRANYS en Víctor Pàmies ens parla també de castells, però d’una altra mena. Segur que heu sentit aquesta expressió: “Ser un castell de cartes”.
  • I no em direu que, encara que faci molt de temps, no heu jugat mai a la “Pilota a mà”… Potser no us en recordeu però per això tenim els amics de L’ANÒNIMA DE JOCS per fer-nos memòria. Avui al programa toca la secció VA DE JOC.
  • I també podrem escoltar , a ELS TEMES D’EN XINO, una altra versió catalanitzada d’un èxit internacional. I venint d’en Josep Maria Francino no és estrany que sovint toqui el tema Beatles. Què us sembla aquesta interpretació del QUARTETTO DA CINQUE de la immortal “Eleonor Rigby”.
  • I per acabar, i des del Museu Etnològic de Barcelona, en Gustau Molas ens farà també immortal un dels seus SECRETS DE L’ETNOLÒGIC. Sabeu que és un “Corn de boc”?

I continuarà. Com si es tractés d’una sèrie. Si la salut respecta als protagonistes el “culebrot” té corda per estona. Ja hi podeu pujar de peus…