Programa 401 – 01/12/2017 – Edició 2190

L’Associació Cultural FES TA FESTA ens manifesten en favor de la democràcia, de la llibertat d’expressió i del dret a decidir. Catalunya haurà de ser i serà el que vulguin els catalans.

Visca Catalunya lliure!

Programa 401 – 01/12/2017 – Edició 2190

En aquest primer FES TA FESTA de desembre comencem parlant del color groc: de línies de metro, de llums de Nadal, de fonts lluminoses, de premsa, de llaços… Prohibir un símbol que demana llibertat ens sembla realment miserable; però prohibir un color perquè és el color d’aquest símbol és un símptoma inequívoc d’estupidesa.

Però nosaltres a la nostra. A proposar-vos una nova edició del FES TA FESTA, aquest programa de cultura popular i tradicional que començarem fent-nos ressò d’una sèrie d’activitats en què està vinculada una hiperactiva Confederació Sardanista de Catalunya: començant per la campanya Música per la llibertat que van presentar el passat dis 21 de novembre a la Casa de la Sardana, de Barcelona, juntament amb la la Comissió de la Dignitat i altres entitats culturals i musicals; o de les JEIC, les Jornades d’Estudi dels Instruments de Cobla que promouen conjuntament amb l’ESMUC i l’Associació de Cobles de Catalunya i de les quals es celebrarà la segona edició el proper mes de març.

També la Confederació col·labora en l’edició de nous CD’s com és el cas del que es va presentar també el passat dia 12 en un concert celebrat al palau de la Música Catalana. El seu títol OBLIGATS i els seus protagonistes, els excel·lents instrumentistes de la cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona. De fet obrirem la part musical del programa amb una mítica sardana obligada de cobla del mestre Font Sabaté titulada “Cristineta”.

La part musical la completaran la desena semifinalista del Concurs La Sardana de l’any 2017: la titulada “Lluna”, original de Quim Reixach. I al final una altra sardana del CD Connectats-3: “Mirall i amic”, original de Lluís Alcalà. I també tindrem el Youtube de la setmana, en aquesta ocasió el tema guanyador del concurs TALENT 2017: “La nostra Barcelona” amb el grup CATFOLKIN.

I tampoc faltaran les seccions:

  • La CRÒNICA CASTELLERA d’en Carles Esteve, aquesta setmana amb el resultat final del “Baròmetre Casteller 2017“, un baròmetre que tanca amb 93 colles i amb sis descarregant un pis més.
  • Les DITES I REFRANYS del nostre particular paremiòleg Víctor Pàmies, que aquesta setmana ens assegura que “Qui barata el cap es grata”.
  • A EL PESSEBRE ÉS UN MÓN, la secció que fem en col·laboració amb el col·lectiu EL BOU I LA MULA, comptarem amb un article d’en Toni Dorda en què ens parla del “Centenari de la mort de Salvador Masdéu“.
  • També tindrem una altra de les HISTÒRIES DE GEGANTS, que preparen en Nico Alonso i la Berta Miró. Concretament coneixerem la dels “Gegants de Tremp“, a la comarca del Pallars Jussà.
  • I ja a les acaballes de l’any que commemora el bicentenari del seu naixement, recuperarem un CLÀSSICS DE COBLA que a principis d’any vam dedicar a la figura de Pep Ventura i en el qual us convidem a escoltar una de les seves sardanes més populars: “Per tu ploro“.

I encara ens deixem coses: com una important novetat editorial, una exposició sobre la Fira de Santa Llúcia, la Fira del Tió a Argençola…

És que és un no parar…