Programa 402 – 08/12/2017 – Edició 2191

L’Associació Cultural FES TA FESTA ens manifesten en favor de la democràcia, de la llibertat d’expressió i del dret a decidir. Catalunya haurà de ser i serà el que vulguin els catalans.

Visca Catalunya lliure!

Programa 402 – 08/12/2017 – Edició 2191

El Premi BEST 2017 pel FES TA FESTA

Tot i que del passat dissabte ençà han passat tantes i tantes coses i que ja vam fer algunes petites reformes al web per poder-vos avançar notícies tan importants com aquesta, aquest FES TA FESTA que us disposeu a escoltar és el programa en què us explicarem què va passar el dia 2 al Teatre Bartrina de Reus, a la FESTIVITAS BESTIARUM o, el que és el mateix, la gala anual d’entrega dels Premis BEST, de l’Agrupació de Bestiari Festiu i Popular de Catalunya, que enguany ens ha volgut premiar amb un d’aquests preuats guardons. Gràcies de veritat.

I malgrat que el reportatge de la festa del Bestiari ocuparà generosament la part inicial de programa, el FES TA FESTA tindrà moltes coses més. Començant per les seccions:

  • La CRÒNICA CASTELLERA d’en Carles Esteve ens portarà la primera de les quatre parts del “Resum de la Temporada 2017-1”, la dedicada a les colles de 10 i de gamma extra.
  • En Víctor Pàmies ens comentarà una altra de les seves DITES I REFRANYS, concretament aquella que es pregunta “Qui és el teu enemic? El del teu ofici“.
  • Tindrem un altre dels articles pessebrístics que ens faciliten els amics del Col·lectiu El Bou i la Mula per la secció EL PESSEBRE ÉS UN MÓN. En aquest cas, l’Enric Benavent ens parla de “Pessebres a la presó Model“.
  • L’Antoni Serés continuarà repassant el FONS AMADES que es troba a la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural de la Generalitat. En el programa d’avui ens parlarà d’unes “Notes per l’elaboració del pa“.
  • I a la secció musical, la Marta Ibàñez ens convidarà a escoltar una altra de les CANÇONS PICANTS que té preparades. Recordeu quan la Rosa Maria Sardà cantava cançons? La triada es titula “Amunt, amunt!“.

I pel que fa a la música, la cosa no s’acaba aquí: escoltarem el tema de “L’àliga” de Reus en una recent i modernitzada versió de La Banda de la Festa Major, capitanejada pel líder del grup  GERTRUDIS, en Xavier Ciurans; i coneixerem la 11a. semifinalista de LA SARDANA DE L’ANY 2017, la titulada Rosa encisadora”, de Lluís Pujals.

I tindrem un Youtube de la setmana espectacular: el meravellós “Romanç de Santa Llúcia” d’Eduard Toldrà i Josep M. de Sagarra, en una versió de la soprano Conxita Badia i el pianista Joan Dotras enregistrada en directe als estudis de Ràdio Barcelona l’any 1963.

I encara tindrem temps de parlar-vos de diferents actes sardanistes programats en aquest immens pont-aqüeducte i d’escoltar la sardana “Somni de llibertat” de Jordi Paulí.

Però com dèiem al començar aquest davantal, al mateix temps que preparàvem i enregistràvem aquest FES TA FESTA han passat moltes coses: i del que ha passat a Brusel·les ens en sentim especialment orgullosos. L’Amadeu, que hi ha estat, ens ho explicarà fil per randa.

Però això serà la setmana propera. Ara us toca (si ho voleu) escolteu el d’aquesta setmana…