Programa 415 – 23/02/2018 – Edició 2204

Programa 415 – 23/02/2018 – Edició 2204

LLUMS I DENÚNCIES
AL “FES TA FESTA”

Perquè no ens en podem estar. I malgrat ser conscients que la nostra feina prioritària i habitual és fer un programa de ràdio que parli de cultura popular i tradicional, mentre tinguem un altaveu obert al món, mentre no ens el tanquin, no podem evitar denunciar la repressió, la coerció, la censura i la injustícia que suposa continuar tenint gent a la presó per mor de la seva ideologia o per manifestar els seus pensaments.

Tant de bo que tots aquells dels que depèn que aquesta situació reverteixi i que es normalitzi la democràcia, s’il·luminin o s’empeltin de la llum o les llums que conformen aquest darrer FES TA FESTA del febrer de 2018, en que parlarem, entre moltes altres coses, de la FESTA DE LA LLUM de Manresa que arriba aquest cap de setmana al punt auri de la seva celebració; i en el que escoltarem la sardana “Lluminosa”, del mestre Josep Serra i Bonal; i el tema “Dies de llum”, de l’Èric Vinaixa (el nostre Youtube de la setmana).

Abans però, una munió de notícies, com l’inici oficial dels actes de l’any Capmany o la presentació del llibre “Estris i atuells de la casa de pagès“, de Llorenç Ferrer Alòs. I, és clar, les nostres habituals seccions:

I encara tindrem temps de conèixer la primera finalista del concurs LA SARDANA DE L’ANY 2017, que no és altra que la titulada “Nits d’estiu a Sant Llorenç”, de l’Alfred Abad; i d’homenatjar, en els 125 anys del seu naixement, a la compositora i cupletista Càndida Pérez que va revolucionar el Paral·lel barceloní amb els seus popularíssims temes com ara “Les caramelles”, aquest cuplet amb lletra de Joan Misterio que escoltarem en la magnífica versió de l’actriu Mercè Martínez i la cobla Mediterrània, dirigits per Bernat Castillejo.

I la setmana que ve més FES TA FESTA. I més denúncia. Amb la ràbia de comprovar que continuen havent persones empresonades per les seves idees. És a dir PRESOS POLÍTICS. Prou d’eufemismes. No ens en podem oblidar i ho hem de denunciar amb tota la força. Qualsevol dia et pot tocar a tu…