Programa 432 – 15/06/2018 – Edició 2221

Programa 432 – 15/06/2018 – Edició 2221

Es presenta la segona edició
del Festival AMB SO DE COBLA

Entre els dies 8 i 12 del proper mes d’agost, la vila de Palamós viurà la segona edició del festival AMB SO DE COBLA, una cita impulsada pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Girona i l’Ajuntament de Palamós, que vol mesclar la tradició i la innovació a l’entorn de la sonoritat d’aquesta formació associada a la sardana, però que en el festival es presenta en formats i fusions diverses. En parlarem abastament, tant de les conseqüències de l’edició de l’any passat com de les perspectives de la d’enguany, i escoltarem  una de les formacions que seran protagonistes aquest 2018: la Cobla dels Sons Essencials, d’en Marcel Casellas, amb una havanera-rumba titulada “Ara arriba la cobla”, que també podreu veure al Youtube.

De fet, el programa d’aquesta setmana us en proposem tres de Youtubes: a més del de l’esmentada troupe d’en Marcel Casellas, acabarem el programa amb l’homenatge de la Lluïsos Cobla a Ricard Viladesau amb un clip d’animació original i simpàtic de la sardana “Noces de diamant”, la que el mestre calongí dedicà a la cobla en el seu centenari l’any 1976.

I a banda d’aquests dos extres, a la part central del programa, el Youtube de la setmana oficial: el making-of de l’enregistrament de “Vent d’octubre”, la sardana de Paco Viciana i J. N. Santaeulàlia que juntament amb “Somni”, de Manuel S. Puigferrer, es ballarà el proper dia 30 de juny a Banyoles encerclant l’estany, en l’acte reivindicatiu SARDANA PER LA LLIBERTAT.

I pel que fa als temes musicals, encara us convidarem a escoltar la sardana “Sabadellenca”, del mestre Fèlix Martínez Comín, ja que aquest cap de setmana s’escau la 59a. edició de l’Aplec de Sabadell.

Entre les seccions, com és habitual, també en trobem una de musical: en aquest cas els CANTS DE TAVERNA, que prepara en Francesc Sànchez Carcassés i que avui ens proposa més rumba: la versió de “Lola la tavernera” amb el grup Sabor de Gràcia. Precisament en Xicu Sànchez presentarà un altre dels actes de la setmana: el concert de presentació del doble CD de la cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona dedicat a Ricard Viladesau en el seu centenari, un concert que tindrà lloc a la Platja de Torre Valentina, el proper divendres dia 22 a les deu de la nit.

I la resta de seccions:

I la setmana que ve, més FES TA FESTA. Puntuals cada setmana i des de fa molt de temps. Ja ho sabeu: només us heu d’esperar, com a MÀXIM, set dies.