Programa 441 – 17/08/2018 – Edició 2230

Programa 441 – 17/08/2018 – Edició 2230

Comença el Festival ÉS DANSA 2018

La garrotxina vila de Les Preses iniciarà el proper dilluns dia 20 i fins el diumenge 26 del present mes d’agost la 36a. Edició del Festival ÉS DANSA, l’anomenat Festival de Dansa d’Arrel Tradicional i que un any mes  compta amb un calendari d’activitats i un elenc nacional i internacional d’actuants realment impressionant.

Aquest serà un dels temes troncals d’aquest FES TA FESTA en què us parlarem també, entre moltes altres coses, del butlletí de Cultura Popular de Barcelona a Internet que ha arribat ja al número 100, de les activitats que us anunciàvem la setmana passada i que continuen vigents encara, com la Festa Major de Gràcia i la seva Plaça del Folk o la UCE de Prada de Conflent, i de les nombroses activitats sardanistes a la nit que tenen lloc arreu de Catalunya. I us en posarem dos exemples que tenen lloc aquest dissabte 18: una ballada a Artés amb la Cobla Berga Jove i el tradicional concert d’estiu  L’Escala amb la cobla Ciutat de Girona.

 

Tindrem també les seccions:

I podreu veure i escoltar un “Youtube de la setmana” realment especial. En una setmana en què els refugiats i els emigrants tornen a ser protagonistes recuperem un enregistrament de TV3 de les “Corrandes d’exili” de Pere Quart musicades per Lluís Llach i interpretades per l’Elena Gadel, la Sílvia Bel i el mateix Llach al Concert “Volem acollir”, celebrat el dia 11 de febrer del 2017 al Palau Sant Jordi. Veritablement memorable.

I encara podrem escoltar un tema del grup BONOBOS titulat “A la Plaça del Sol”, i les sardanes “Clatellades” de Conrad Saló i Paco Capellas (amb Sergi Marquillas com a trompeta solista) i “La font de les rondalles” de Josep Serra i Bonal, ambdues amb la cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona.

I la setmana que ve concert Pep Ventura. No us el perdeu!

——————————————–