Programa 450 – 19/10/2018 – Edició 2239

Programa 450 – 19/10/2018 – Edició 2239

JA ÉS A LA VENDA
EL CALENDARI DE L’ERMITÀ 2019

I al FES TA FESTA d’aquesta setmana ens en fem ressò, ja que el nostre Amadeu Carbó és una de les persones que coneix millor el ric i útil contingut d’aquesta històrica publicació que s’edita ininterrompudament des de fa 144 anys. Poca broma!

També us parlarem de la Festa Major de la Sardana o, el que és el mateix, les Festes de Sant Martirià a Banyoles, que tenen lloc aquest cap de setmana a la capital del llac. Un extens programa d’activitats en què destaca el concert del dilluns 22, al matí, anomenat popularment com a Festa de la Música per a cobla, en la qual enguany, a més de les habituals tres cobles (Principal de la Bisbal, Selvatana i Ciutat de Girona), hi actuarà la Jove Orquestra del Conservatori Municipal de Música de Banyoles.

Precisament, a la part musical del programa, Banyoles hi tindrà també un important paper: amb la història de “L’envelat de Banyoles” que a ritme de valset ens cantaran el grup TERRA ENDINS; amb la sardana “La festa de Sant Martirià”, del mestre Conrad Saló, un clàssic que clourà el programa; i també amb el nostre Youtube de la Setmana que protagonitzaran el grup banyolí GERMÀ NEGRE, amb un tema del seu darrer disc MOLT DE PORC I POCA SALSITXA (2018) que porta per títol “La botifarra”

Tindrem també les seccions habituals:

Però abans haurem tingut temps de conèixer la ja quarta semifinalista de la sardana de l’any: la titulada “Los dos perxes” de l’Amadeu Escoda; i de parlar-vos dels darrers dies de la Fira de Santa Úrsula a Valls; i dels actes que commemoren els 15 anys dels Falcons de Barcelona, i de les Festes de Moros i Cristians al barceloní barri de Gràcia; i de moltes coses més…

Ah! I no us perdeu la xerrada “La sardana més enllà de la cobla” que farà el nostre director, en Jesús Ventura, el proper dimecres dia 24, a les 17 h., a la Casa de la Sardana, de Barcelona… No sabem ben bé de què anirà però segur que serà intensa: ja sabeu que no calla ni a cop de sabatot…