Programa 452 – 02/11/2018 – Edició 2241

Programa 452 – 02/11/2018 – Edició 2241

FINS AQUÍ HEM ARRIBAT
nou llibre sobre el darrer adéu,
de Jordi Cubillos i Amadeu Carbó

De fet ja fa dies que us en parlem, però no podia ser més oportú poder-ho fer especialment en el programa més proper a Tos Sants i al Dia de Difunts i, precisament, la setmana en què no podem comptar amb l’Amadeu perquè està donant la volta al país presentant-lo: Girona, Barcelona, Reus, Mallorca, televisions, ràdios, etc.

Els del FES TA FESTA vam estar presents en una d’aquestes presentacions, la que va tenir lloc dilluns passat a La Violeta, del barceloní barri de Gràcia, i us ho explicarem. El llibre en qüestió es titula FINS AQUÍ HEM ARRIBAT i a banda d’uns molt interessants continguts sobre la mort i, com diu el sosts-títol, de Què fem i com celebrem el darrer adéu, compta amb un pròleg del Sr. Marcel·lí Virgili. En definitiva, una altre gran encert per la Col·leció L’ERMITÀ de l’Editorial Morera, amb en Norbert Tomàs al front. Felicitats.

Però és clar que us parlarem de moltes altres coses. Amb l’ajuda durant tot el programa del senyor Joan Serra, us parlarem de la ja celebrada V Trobada Bastonera del Vallès a Terrassa o l’Aplec de Les Roquetes, i d’alguns actes que tindran lloc el present cap de setmana com la Festa del Flabiol o la capvuitada de l’aplec de Tardor roquetenc que tindrà lloc aquest diumenge dia 4, amb ballada doble matinal i concert a quatre cobles al Palau de la Música a la tarda.

A les seccions comptarem, com sempre, amb els habituals:

– La CRÒNICA CASTELLERA d’en Carles Esteve, que deixarà per la propera setmana el comentari precís de la Diada de Tots Sants per centrar-se en el darrer diumenge, 28 d’octubre: “Una jornada remullada i 5de7 de Molet”. Ja sabeu que la Crònica del programa que pengem cada divendres està ja disponible el dilluns o el dimarts anterior al web.
– En Víctor Pàmies ens portarà una altre de les seves DITES I REFRANYS. En aquest cas una que entenem ben pràctica si se’n fa cas, és clar: “Del vell, el consell”.
– Tindrem un nou episodi del MÓN CAPMANY, la secció que ens acompanya mensualment aquest Any del centenari del folklorista Aureli Capmany i que prepara la Montserrat Garrich. Avui ens parlarà de “Les festes”.
– Torna la secció EXPEDIENT C, de l’Amadeu Carbó, de qui tindrem nous espais a partir del mes de gener però de la qual avui ens presenta una avançada oportuna (amb falca inclosa) que versa sobre “Tots Sants i Dia de Difunts”.
– I a les portes d’una nova edició del Memorial Joaquim Serra, que tindrà lloc el proper dilluns dia 12, al Teatre Romea, de Barcelona, recuperem la primera edició dels CLÀSSICS DE COBLA del nostre director Jesús Ventura, que va dedicar a la sardana “A Guissona”, de Joaquim Serra.

Al Youtube de la setmana tindrem al grup BÚHOS amb la cançó del 2014 “Volem guanyar” que va fer furor el 2017 i que encara conserva tota l’actualitat.

Encara musicalment, com cada setmana, coneixerem una nova semifinalista (la sisena) del Concurs LA SARDANA DE L’ANY, la titulada “60 ANYS, 50 APLEC A CORNELLÀ”, de Carles Santiago; i sentirem una versió de fa força anys de la popular “Marrameu, torracastanyes” amb el grup ARA VA DE BÓ.

I acabarem presentant-vos l’esbojarrada nova proposta de la cobla CONTEMPORÀNIA, el SARDAXOU 11 o Sardaxou llatí del que hem triat una sardana boleril: la “Sarda-machín”, de l’Agustí Serratacó.

I tot dedicat als nostres presos i als nostres exiliats. Quan sentireu aquest programa s’hauran produït notícies que nosaltres ara, quan el gravem, no sabem. Esperem que siguin molt bones… Tot i que només la llibertat ens val.