Programa 457 – 07/12/2018 – Edició 2246

Programa 457 – 07/12/2018 – Edició 2246

Arriben els pessebres
al FES TA FESTA

Un pessebre dedicat als pres@s polítics dins la 17a. Biennal del Pessebre Català que se celebra a Vilanova i la Geltrú o el Desè aniversari del Pessebre de Josep Mir al Museu de la Mediterrània seran alguns dels protagonistes del FES TA FESTA previ a la Diada de Santa Llúcia.

Però us parlarem també de la publicació que amb el bom de FEM NADAL! ha endegat l’Ajuntament de Barcelona amb el llistat de tots els pessebres vivents (ja se n’hi fan quatre), dels altres pessebres tradicionals amb figuretes i dels Pastorets que es posen en escena a la ciutat. Una iniciativa que vol incloure en properes edicions també els concerts nadalencs, etc. Ho trobareu tot a barcelona.cat/nadal i al #FemNadal.

I tindrem, com sempre, les seccions, algunes d’elles impregnades de Nadal:

Perquè la resta de la música també respirarà Nadal i pessebres ja que escoltarem una altra versió del meravellós “Romanç de Santa Llúcia”, d’Eduard Toldrà i Josep M. de Sagarra, avui amb la meravellosa veu del tenor Jaume Aragall. I el Youtube de la setmana ens portarà la versió del QUARTET MÈLT de la popular nadala “Les dotze van tocant”. Dues joies musicals precioses.

I comentarem que aquest proper dijous dia 12, a les 12 del matí, la Cobla dels Sons Essencials d’en Marcel Casellas presentarà el seu nou treball SI SÓN FLORS, FLORIRAN, amb un assaig-roda de premsa al CAT; i que aquella mateixa tarda s’entregaran els Premis Ateneus 2018 a la Sala Noble de l’Edicifi del Rellotge de l’Escola Industrial de Barcelona.

I que dissabte, dia 15, se sabrà el guanyador de la XXIV BECA JOSEP M. BERNAT per a joves instrumentistes de cobla; i que a la tarda, a Montblanc, es presentarà la Guia Sardanista 2019 i s’entregaran els Premis Capital de la Sardana…

I tot en 55 minuts. I tot pensant en els nostres presos i exiliats…

Llibertat!