Programa 466 – 08/02/2019 – Edició 2255

Programa 466 – 08/02/2019 – Edició 2255

Comença el Cicle “Cultura Popular als Ateneus 2019”

Aquest dissabte dia 9, al Casino l’Aliança del Poble Nou es donarà el tret de sortida de l’edició 2019 d’aquesta iniciativa de l’Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona que porta als diversos Ateneus de la ciutat les actuacions de bandes, cobles, corals i esbarts en totes les seves variants. Un total de 9 concerts entre els mesos de febrer i abril als quals seguiran molts d’altres ja que s’està programant ja el segon quatrimestre. L’actuació d’aquest dissabte la protagonitzaran el cantautor Roger Mas i la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona.

No cal dir que us parlarem també de moltes altres coses, com ara de l’Exposició CONSTRUINT EL TERRITORI, que es va inaugurar el passat dia 3 a la Cartoixa d’Scala Dei i on romandrà fins a finals del mes d’abril. Precisament el primer tema musical del programa serà la sardana “Scala Dei”, amb la qual el mestre Josep M. Bernat va guanyar el Premi Francesc Basil, a Figueres, l’any 1979 i que ens interpretarà la cobla Mediterrània.

Amb el segon tema musical, coneixerem la dissetena semifinalista de La Sardana de l’Any 2018, la composició de Carles Santiago titulada “La font d’en Nando”. I el “youtube de la setmana” el protagonitzen els amics del grup Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries: es tracta d’un video d’animació realitzat per www.diferent.cat sobre el seu tema titulat “Tots los colors del Delta”.

Les SECCIONS ens duran, com sempre, una miqueta de tot:

I encara us parlarem també de moltes altres coses: com ara de l’inici dels debats locals del 6è Congrés d’Ateneus de Catalunya aquest dissabte a Lleida i Figueres; de l’Escola Folk del Pirineu a Arsèguel que dedica aquest cap de setmana a “La veu i el cant popular” amb l’Artur Gaya; o d’alguns actes de la celebració del 50è aniversari de l’Agrupació Sardanista Avi Xaxu de L’Escala també anunciats per aquest dissabte dia 9. I acabarem amb una sardana d’en Ricard Viladesau: “Les noies de Castellar”, amb la cobla Jovenívola de Sabadell.

Una hora de ràdio d’allò més aprofitada, densa, intensa…

O potser no tant…

Pels presos i pels exiliats. Com sempre.