Programa 472 – 22/03/2019 – Edició 2261

Programa 472 – 22/03/2019 – Edició 2261

Un FES TA FESTA farcit de titulars:

Rosa Maria Provencio nova presidenta de l’Ens

La fins ara tresorera de la junta directiva de l’Ens de l’Associacionisme Cultural ha passat a ser-ne la Presidenta tal i com ho va decidir l’Assemblea General Ordinària del passat dia 6 de març. L’actual presidenta de l’Associació Catalana de Puntaires agafa el natural relleu del fins ara president Josep Viana. Si en voleu saber tots els detalls us convidem a llegir aquesta ENTREVISTA que li fa en Guillem Carreras, a la Revista Tornaveu.

Premis de la Capital de la Sardana 2019

El passat dia 16, i com ja és tradicional, a la festa de Proclamació de Perpinyà com a Capital de la Sardana 2019, es van donar a conèixer els PREMIS CAPITAL DE LA SARDANA 2019, entre els quals destaquen la Medalla al Mèrit Sardanista, que ha estat atorgada a Santi Ferrerfàbrega i Estradera, la Medalla al Mèrit Musical que ha estat per a en Marc Timón i Barceló i la Medalla al Mèrit de la dansa concedida enguany a Josep Clos i Blanco.

I entre els nombrosos Premis de distintes categories, ens plau destacar el concedit a l’Ajuntament de Bellpuig per l’assoliment de la vint-i-cinquena edició de la Beca per a Joves Instrumentistes de Cobla Josep M. Bernat i Colomina. Moltes felicitats a tots.

Nou CD de la Fonoteca de cobla de la Ciutat de Girona

Una novetat discogràfica que es va presentar el passat dissabte a l’Auditori de Girona, en el transcurs del concert que va oferir la cobla Ciutat de Girona i la cantant Susana del Saz, amb la col·laboració del pianista i arranjador Antoni Mas Bou.

El nou CD però està emmarcat en el sí de la Col·lecció FONOTECA DE COBLA – Compositors gironins i està dedicat al mestre Bonaventura Carreras i Duran, un autor quasi desconegut de qui els amics de la cobla Ciutat de Girona, amb els quals compartim director (en Jesús Ventura), han recuperat bona part de la seva obra. El Volum VII ja d’una col·lecció que no sembla tenir final.

N’escoltarem una sardana, la que obre el CD: “La meva Girona”.

I a més de tot això, tindrem una bona mostra de les nostres SECCIONS:

També tindrem el Youtube de la setmana, amb un videoclip del nou treball d’en Miquel Gil de què us parlàvem la setmana passada: el del tema del mateix Miquel Gil, amb lletra d’Enric Cassasses titulat “Canvi de clima”.

I encara en la part musical del programa, la cobla Sant Jordi ens interpretarà la cinquena finalista de LA SARDANA DE L’ANY 2018, la titulada “La font d’en Nando”, de Carles Santiago. I la cobla Mil·lenària ens interpretarà una de les dues sardanes que faran d’estandard de la Capitalitat de Perpinyà: “2019, a l’ombra del Castellet”, l’altra l’escoltarem la setmana que ve.

I moltes més coses, no us penseu… Només heu de fer un click al play…

I, per sobre de tot, el nostre constant record pels presos polítics i pels exiliats. Si es pensen que perseguint llaços ens n’oblidarem…

———————————————————————

I com us dèiem en el programa, aquest és el video promocional de la Fidelíssima Vila de Perpinyà per la seva Capitalitat de la Sardana 2019.

https://www.facebook.com/pascal.egret.14/videos/2199959653589839/