Programa 481 – 24/05/2019 – Edició 2270

Programa 481 – 24/05/2019 – Edició 2270

Arriba el CORNAMUSAM 2019

La vila d’Olot celebra aquests dies la 28a. edició del Festival Internacional de la Cornamusa, amb una sèrie d’activitats entre les que destaquen els concerts consecutius del dissabte 24 (des de les 7 de la tarda) amb la fusió dels Menaix a truà i la Cobla del so infinit, les gaites del grup gallec BÖJ i el retorn del grup garrotxí STUKAT DEL BOLET.

De fet, aquest grup serà el protagonista del primer Youtube de la setmana, amb un tema del Dani López Pradas editat el 2014 i titulat “Vine”.

Parlant de la part musical del programa, el començarem i l’acabarem amb sengles sardanes del mestre Antoni Juncà i Soler, tot parlant-vos del darrer Cd de la Col·lecció CLÀSSICS de la Cobla de Cambra de Catalunya dedicat al compositor empordanès i que es va presentar el passat dissabte dia 18 a Figueres. Un disc que ha dirigit el mestre Gerard Pastor i del qual escoltarem dos títols: “Les noies de Prats de Molló” i “Catalunya plora”.

També tindrem les habituals SECCIONS:

I seguint amb la música, si abans us hem parlat del primer Youtube de la setmana és perquè n’hi ha un segon, és clar: el que protagonitza en Pol Cruells i el seu tema “L’últim iceberg”, extret del seu darrer àlbum FANZÍN que va presentar el divendres 24 de maig al Centre Artesà Tradicionàrius de la barcelonina vila de Gràcia.

I encara tindrem temps de parlar-vos de la TAVERNA del C.A.T., i del Cicle Cultura Popular i Tradicional als Ateneus, i de la munió d’aplec sardanistes que envaeixen l’agenda primaveral, i de la Convocatòria del XII Concurs SONS en el marc de la Fira Mediterrània de Manresa, i de la Convocatòria de la XXV Beca per a Joves Instrumentistes de Cobla Josep M. Bernat…

I de moltes més coses. Fins i tot d’una jornada tècnica que tindrà lloc el proper dia 31 de maig al Museu de la Pauma, de Mas de Barberans, sobre el “Cultiu de les fibres naturals per cistelleria i afins”.

I és que amb un programa d’una hora setmanal no ens ho acabem… No pararíem mai…

És com quan parlem de presos polítics i d’exiliats… Que no trobem el moment de deixar de parlar-ne…