Programa 483 – 07/06/2019 – Edició 2272

Programa 483 – 07/06/2019 – Edició 2272

L’Associacionisme Cultural
celebra la seva festa anyal

Un centenar d’equipaments de més de 50 municipis s’han implicat enguany a la celebració del Dia de l’Associacionisme Cultural, un celebració que a la pràctica s’estén en el temps i que enguany s’està desenvolupant des del passat dia 1 fins al dilluns 10 de juny. Podeu consultar el llistat d’actes, entitats/equipaments i el mapa de poblacions al web https://cultura.gencat.cat/DASC.

I si bé és veritat que aquest serà un dels temes troncals del nostre primer programa de juny, les activitats de cultura popular per aquests dies són realment incomptables. Concretament per aquest cap de setmana del 8 i 9 podem esmentar, entre d’altres, la Trobada Nacional de Diables a Cervera, la festa i proclamació de Castellbisbal com a Ciutat Gegantera 2019, l’acte central de la celebració dels 50 anys dels Castellers de Barcelona, la Trobada de gegants petits emblemàtics amb motiu del 350è aniversari dels Gegants Petits del Pi que ja us anunciàvem la setmana passada, i un llarg etcètera.

Parlarem també dels Premis Arlequí de Teatre Amateur que es van entregar el passat dia 3, amb Marcè Arànega, Josep Albertí, Magda García, el Museu d’Història de Catalunya i el Grup Escènic Sant Pere Apòstol com a guardonats. I d’altres actes ja imminents al calendari com el Festival FIMPT19 a Vilanova i la Geltrú, la 9a Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic, o dels avançaments de programació del Festival ÉSDANSA de Les Preses o de la Fira MEDITERRÀNIA de Manresa.

Tot plegat, ben assaonat amb bona música: les sardanes “Blanes festiu” de Josep Albertí (la sardana unitària del Dia Universal de la Sardana que es celebrarà el proper dia 16) i “Juny” de Juli Garreta; el tema “Tempesta” del darrer treball discogràfic de Miquel Gil titulat GEOMETRIES; i la “Cúmbia de la Festa Major” (de Reus) que ens interpretaran el grup CANYA D’OR-Grallers de Reus en el que serà el nostre Youtube de la setmana.

I a banda de tot això, no faltaran les seccions:

I, encara abans d’acabar, anunciar-vos que com l’any passat, el proper dia 13, a la nit, podreu seguir el Concert de LA PATUM AL C.A.T. des del nostre web o des del nostre Facebook. Penseu que enguany la convidada és l’Andrea Motis. Poca broma! En aquest mateix Web us anunciarem els horaris concrets de connexió.

I la setmana que bé, més. Com sempre…