Programa 486 – 28/06/2019 – Edició 2275

Programa 486 – 28/06/2019 – Edició 2275

La DEVOCIOTECA, nova secció del FES TA FESTA

D’aquí a dues setmanes i amb periodicitat mensual, el FES TA FESTA estrena secció. Una secció que ens parlarà de Sants, d’exvots, de reliquiaris, de retaulons i de molts altres elements religiosos que tant tenen a veure amb la cultura popular i que a vegades, un malaltís o equivocat laïcisme sembla que ens vulgui furtar.

En el programa d’avui entrevistem el seu responsable, en Joan Arimany i Juventeny, llicenciat en Humanitats i Màster en Gestió Cultural, amb qui parlem dels continguts i del què i el perquè d’aquesta DEVIOCIOTECA que ha nascut en col·laboració amb Ràdio Manlleu.

Catifa vermella doncs per als nous col·laboradors i potser caldrà posar-ne una de daurada per acomiadar una de les seccions històriques del programa: el Sr. Aguilà ens deixa. L’entranyable amic Llorenç diu que vol viatjar, que vol veure món i que amb la seva estimada i inseparable Montserrat han planificat donar la volta al globus.

Els d’avui, per tant, seran ELS MINUTS DE L’AGUILÀ més especials, un darrer capítol que el nostre home de Tàrrega ha titulat “Aires de frescor“. Tot i això estem segurs que no serà pas aquesta la darrera vegada que escoltarem a la nostra sintonia la veu d’aquest entranyable “folklorista simpàtic” que ens ha acompanyat durant més de 10 anys, des de quan estàvem encara a Ràdio 4. Gràcies amic i fins aviat.

I entre benvingudes i comiats tindrem temps de felicitar la Maria Mercè Navarro, flamant guanyadora del Concurs de Sardanes balladores de Prats de Molló-La Presta; i de parlar-vos que torna el concurs LA SARDANA DE L’ANY amb molts canvis i novetats; i d’anunciar-vos l’Exposició SARDANES A MANLLEU en motiu dels 90 anys de l’Agrupació Sardanista Manlleuenca; i d’avançar-vos els plats forts d’aquesta tercera edició del Festival AMB SO DE COBLA de Palamós que se celebrarà des del 7 a l’11 d’agost…

I a banda de la secció del Sr. Aguilà, també hi haurà altres SECCIONS:

I el que sí que tindrem serà molta música: “Somni dolç”, un altre títol de Juli Garreta, tot recordant i fent la crònica del concert de presentació de l’enregistrament discogràfic de les seves sardanes per a cobla del passat dia 25 al Petit Palau; la particular versió del grup POMADA del tema “En Pere Gallerí”, en honor de tots els Peres del món; la sardana de Martí Fonclara titulada “Fins aviat”, dedicada en aquest cas al comiat del Sr. Llorenç Aguilà; i, en el nostre Youtube de la setmana recordarem un dels primers vídeo-clips de música tradicional que es van fer allà als inicis de la darrera dècada del segle passat (1991) que també ens parla d’un Sant tanmateix especial: “Sant Rorro”.

I mentre tot això passa, hi ha gent a la presó i a l’exili per les seves idees. I als responsables d’aquesta aberració no els cau la cara de vergonya… De veritat que no entenen perquè volem marxar?