Programa 495 – 30/08/2019 – Edició 2284

Programa 495 – 30/08/2019 – Edició 2284

Calella inaugurarà les 47enes JIF-Catalunya

La vila de la comarca del Maresme acollirà un any més, i ja en van 22 de consecutius, la inauguració de les Jornades Internacionals Folklòriques de Catalunya, el festival organitzat per ADIFOLK (l’Associació per a la Difusió del Folklore) que arriba enguany a la seva 47a edició i que es desenvoluparà entre els dies 6 i 15 de setembre per diverses viles i ciutats de la geografia catalana.

I de festival a festival perquè us parlarem també de com s’ha desenvolupat l’altra gran cita nacional de la dansa d’arrel, l’ÉSDANSA, que va cloure la seva 37a. edició el passat diumenge dia 25 d’agost a Les Preses, consolidant la xifra del darrer any que es manté en els 11.000 espectadors i assolint un 98 % d’assistència en els espectacles de pagament.

Les SECCIONS estiuenques no faltaran a la cita setmanal:

I abans de la segona part del concert dels QUICOS que vàrem iniciar la setmana passada, tindrem temps encara de parlar-vos de la FESTA MAJOR dels Lluïsos Cobla i la Companyia Loropardos, l’espectacle basat en el LP del mateix nom editat allà als anys 70 per LA TRINCA que des de fa ja dos anys va visitant la nostra geografia. I d’escoltar un tema musical titulat precisament “Festa major” amb el grup STROMBERS.

I per cloure els programes d’estiu, les vacances, el mes d’agost i tot el que us vagi bé, gaudirem de la segona part del CONCERT que iniciàvem la setmana passada amb el grup Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries com a protagonista. D’ells escoltarem els següents temes: Nadal blanc, Pregunteu-li a l’olivera, Oco!, Havanera de canyes i fang, El potaque, Canta l’illa de Buda i Es cantava i es canta.

I la setmana que ve el FES TA FESTA torna a la seva fórmula habitual amb la resta de SECCIONS. I si no ens ha enganyat i finalment decideix allargar les vacances un o dos mesos més (no se sap mai…), tornarà també el Sr. Amadeu Carbó!

No tinc paraules…

———————————————————————————————–

Aquí teniu un Youtube resum de l’espectacle FESTA MAJOR.
Segur que us fa recordar moltes coses…