Programa 509 – 6/12/2019 – Edició 2298

Programa 509 – 6/12/2019 – Edició 2298

Presentació de la Guia Sardanista 2020 a Perpinyà

Però aquesta setmana comencem el programa fent crònica d’actes que van passar el cap de setmana passat. I en aquest sentit us parlarem de la Gala d’ADIFOLK i, molt especialment, de la III Trobada Infantil de Bastoners de Catalunya que es va celebrar el passat dia 30 al barceloní barri de Sant Andreu del Palomar. Un acte molt lluït en el qual es va donar a conèixer ja la seu de la trobada del 2020, que serà el 18 d’abril a Esplugues de Llobregat. I també els guanyadors del 5è. Concurs de Música per a Ball de Bastons.

En honor al guanyador, el cardedeuenc Cesc Alexandri és que hem programat el primer tema musical: la sardana “Cardedeu sardanista”, del mestre Max Havart, amb La Principal de La Bisbal.

També us parlarem de moltes altres coses: del 36è Sarau Artesenc que es celebra aquest dissabte dia 7; de la Nit de Castells a Valls que tindrà llocel dissabte 14; i de la presentació, tal com resa el titular d’aquest devantal, de la Guia Sardanista 2020 i de l’entrega dels Premis del Dia de la Sardana que es celebrarà a Perpinyà el també el dissabte 14;

I de la Presentació el passat dijous dia 5 del Nomenclator de la Val d’Aran, una obra que recull 3.450 topònims aranesos. Precisament el segon tema musical del programa serà “Muntanyes araneses”, la cançó tradicional en la versió que n’enregistrà l’any passat el grup GERMÀ NEGRE, de Banyoles.

Al nostre Youtube de la setmana us convidem a escoltar el vídeo-clip oficial del single del primer treball conjunt de les germanes Judit i Meritxell Neddermann, PRESENT, una recopilació de nadales portades al seu terreny que presenta també petites joies originals com aquest “Prec de Nadal” sobre un poema de Salvador Espriu.

I també tindrem les seccions:

I encara tindrem temps de parlar-vos del darrer llibre de Fra Valentí Serra de Manresa, de Pessebres Vivents, del Concert de Nadal a Olesa de Montserrat i de moltes coses més.

I també d’escoltar la meravellosa sardana del mestre Agustí Borgunyó titulada “Tendres records”, un clàssic nadalenc al FES TA FESTA.

I tot plegat pensant amb el presos i els exiliats… Aquests dies que s’acosten, més que mai!

La setmana que ve, tornem.

——————————————————————————–

I no us perdeu el teaser del darrer treball de Jordi Molina i Joan Díaz: IMMERSIÓ. Les primeres presentacions a Figueres (6/12), Girona (8/12) i a Barcelona (6/02).