Programa 522 – 06/03/2020 – Edició 2311

Programa 522 – 06/03/2020 – Edició 2311

LES ESCOLES AL C.A.T.

Aquesta setmana parlem del cicle d’espectacles ESCOLES AL CAT una iniciativa dirigida a un públic d’educació infantil, primària (i en segona fase secundària) que es programarà durant el mes de març de 2020. Les sessions del curs 2019-2020 es presenten com a prova pilot amb la voluntat que aquest projecte s’implementi a partir del curs 2020-2021, per arribar a tantes escoles com siguem capaces d’acollir. Amb aquest cicle es pretén acompanyar les escoles en la formació en música tradicional amb cursos específics per a cada nivell. ESCOLES AL CAT és una producció del col·lectiu La Griva i el Centre Artesà Tradicionàrius amb la col·laboració del Centre de Recursos Pedagògics de Gràcia.

Igualment, el CAT serà noticia perquè un dels seus màxims responsables, en Jordi Fàbregas ens anuncia la seva “jubilació”, una notícia que, més enllà de la normalitat i la legalitat que provoca l’edat i els anys de treball, no podem més que rebre amb un cert escepticisme, ja que creiem que persones amb la capacitat de treball d’en Jordi no es poden jubilar mai. En tot cas et desitgem el millor per tu, amic.

Precisament, a la part musical escoltarem la veu d’en Jordi Fàbregas en el tema “Au jovent, Via Fora!”, pertanyent al  CD AIXÍ S’ENCENEN AL VENT que van enregistrar amb l’històric grup COSES i la cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona el passat 2016. I tot repassant el programa de les properes actuacions d’aquest 33è Festival TRADICIONÀRIUS que comença a enfilar la seva recta final, ens entretindrem amb un tema del grup RIU titulat “Els Tons”, en el que serà el nostre Youtube de la semana.

I tindrem també les seccions:

I musicalment també, escoltarem dues sardanes: la que ja és sisena semifinalista de LA SARDANA DE L’ANY 2019, l’original del compositor Amadeu Escoda titulada “Jardins de la Torreta” que ens interpretarà la Cobla La Principal del Llobregat. I per acabar el programa una veritable joia fruit de la ploma de Fèlix Martínez Comín: la sardana titulada “Ripoll, onze segles d’història”, amb la Cobla de Cambra de Catalunya. I encara us parlarem del Concurs musical MASQUEFA-MONTGRINS i del Cicle Masquefa Sonabé i de moltes més coses.

I tot això tot celebrant els primers 50 anys del nostre co-director, guionista, productor, realitzador, corresponsal, cap de la unitat mòbil, ideòleg, locutor de companyia… i sobretot amic, Amadeu Carbó. Per molts anys, xaval!

I la setmana que ve… vés a saber de què parlarem… Però parlarem!