Programa 523 – 13/03/2020 – Edició 2312

Programa 523 – 13/03/2020 – Edició 2312

Jordi Fàbregas

CREUS DE SANT JORDI 2020

Aquest serà el tema central d’aquest FES TA FESTA. Felicitarem tots els guardonats i molt especialment els que ens toquen més directament, ens congratularem de la nombrosa presència de la cultura popular i tradicional entre els premiats i confessarem la nostra ignorància pel fet de no conèixer la gran majoria de guardonats tot lamentant que el país no pugui donar-los a conèixer més enllà d’atorgar-los una distinció tan preuada acompanyada d’un petit text explicatiu.

Montserrat Pujolar

Així doncs, destaquem per proximitat les Creus de Sant Jordi individuals concedides a Montserrat Pujolar i Jordi Fàbregas i a les entitats o estaments com Aire Nou de Baó, Banda Municipal de Música d’Alcanar, Ecomuseu de les Valls d’Àneu, Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), Associació Cultural del Gremi de Pagesos de Sant Llorenç i Sant Isidre i Orfeó Nova Solsona. Podeu consultar la resta de guardonats en aquest link.

I a la part musical del programa escoltarem música de la Montserrat Pujolar i d’en Jordi Fàbregas. Per començar la sardana “Amb l’esperit vibrant”, amb la cobla Jovenívola de Sabadell, i per acabar-lo el “Toc d’inici”, amb Els Ministrils del Camí Ral.

ATURADA GENERAL PEL CORONAVIRUS

Òbviament, també la cultura popular s’ha afegit a la suspensió generalitzada d’actes per l’afectació del CORONAVIRUS (COVID19). El passat dimecres, en el moment d’enregistrar aquest programa, les notícies eren encara imprecises. Avui divendres, ja podem dir que la suspensió d’actes públics pels propers quinze dies és generalitzada i que tan sols podem recomanar-vos que consulteu els webs i les cartelleres a la xarxa.

El FES TA FESTA, però, no té previst aturar-se. Com tampoc ho farà LA SARDANA DE L’ANY que durant dues setmanes però, només acollirà la votació al web. D’aquest concurs, podreu escoltar en aquest programa la que ja és la setena semifinalista, la sardana “25 anys màgics”, de Lluís Alcalà, amb la cobla Sant Jordi. I completarem la part musical amb el tema “Vell record” del grup del País Valencià EL DILUVI, un grup que tenia previst presentar el seu darrer treball discogràfic el proper dia 20 al C.A.T. dins el Festival TRADICIONÀRIUS. Si finalment no és possible i s’ajorna la seva actuació us podeu entretenir amb aquest tema del seu àlbum ÀNIMA de l’any 2017.

I les que no faltaran a la cita setmanal amb vosaltres seran les SECCIONS del FES TA FESTA:

I malgrat el COVID-19 no ens oblidem dels nostres presos i dels nostres exiliats i ho tornarem a fer: la setmana que ve, un altre FES TA FESTA.