Programa 524 – 20/03/2020 – Edició 2313

Programa 524 – 20/03/2020 – Edició 2313

El primer FES TA FESTA confinats!

A partir d’ara la gent del FES TA FESTA continuarem fent el programa des de casa de cadascú, tot i que no disposem de les tecnologies de què disposen d’algunes emissores d’abast nacional, hem aconseguit parir el primer FES TA FESTA confinat, i ara per ara es veiem en cor de continuar-lo fent les properes setmanes sense transgredir cap llei ni cap normativa de les autoritats sanitàries. Esperem i desitgem que no hagin de ser massa. Com sempre diem: el FES TA FESTA no s’atura!

Neix el VIRUSPOPULAR

I davant l’adversitat i les circumstàncies són moltes les iniciatives que s’han endegat a la xarxa per tal de acostar la Cultura Popular i Tradicional a les cases de la gent. I en destaquem en titular l’anomenada VIRUSPOPULAR, una proposta transmèdia ideada pel nostre Amadeu Carbó, que va iniciar les seves emissions el passat dissabte 14 de març. El projecte compta amb destacats i preuats col·laboradors i especialistes. Si voleu conèixer de què va tot plegat podeu visitar el web www.viruspopular.cat i escoltar el present programa en què l’Amadeu us ho explicarà amb pèls i senyals. Cada dia a les 10 de la nit, una cita amb la cultura popular a la xarxa.

Pel que fa al FES TA FESTA, no podem parlar d’actes fets ni per fer ja que se n’han anul·lat la pràctica totalitat. Però la xerrera ja sabeu que no se’ns acaba i a banda del ja esmentat VIRUSPOPULAR, us parlarem de la IX edició del IOCUS, l’escola d’estiu de jocs tradicionals que organitzen pel darrer cap de setmana d’agost els amics de la Companyia L’ANÒNIMA; i comentarem els Premis ENDERROCK, i, a part dels premiats en la música folk (molts dels quals ja hem tingut al programa les darreres setmanes), ens entretindrem en els premis especials com en del bon amic MANEL CAMP a la trajectòria i, molt especialment, al Premi ENDERROCK D’HONOR 2020, que han atorgat a la incombustible i polifacètica NÚRIA FELIU. D’ella podrem sentir un tema dels anys 60, amb música de Ricard Miralles i lletra de Josep M. Andreu anomenat “No encengui l’espelma”. Com es diria avui en dia “un temassu”.

També tindrem les SECCIONS:

I musicalment completarem el programa tot escoltant “El Castell de Gurb”, la sardana de Carles Santiago que ja és la vuitena semi-finalista de LA SARDANA DE L’ANY 2019. I tindrem un Youtube de la setmana una mica gastronòmic, pràcticament una oda amorosa al “Galet” de Nadal de part del grup CATFOLKIN.

I acomiadarem el programa tot saludant la primavera, que ha arribat aquest divendres dia 20, amb la sardana “Serenata de primavera”, del mestre Fèlix Martínez i Comín interpretada per la Cobla de Cambra de Catalunya.

I la setmana que ve, més FES TA FESTA.

Ni el confinament ens atura…!