Programa 533 – 22/05/2020 – Edició 2322

Programa 533 – 22/05/2020 – Edició 2322

Un Correfoc en Xarxa al Poblenou

Aquest dissabte dia 23, a les 10 de la nit, la Colla del Drac del Poblenou ha programat un CORREFOC EN XARXA, que consistirà en què des de diversos terrats d’aquest barri barceloní es disparin efectes pirotècnics de manera sincronitzada, en el que serà un dels darrers actes de les, enguany, confinades Festa de Maig. Felicitats per la iniciativa i compte amb la roba estesa…

D’altra banda i com ja comença a ser costum, també en aquest FES TA FESTA tindrem diversos videos per veure i per comentar.

D’entrada dos Youtubes de la setmana: d’una banda el que protagonitzen els balladors i les balladores de l’Esbart Català de Dansaires i el seu director musical, l’amic Joan Gómez, que confinats cadascú a casa seva ens ballen la “Jota de Pinell de Brai”.

I d’altra banda el que ens arriba des de les terres de Ponent amb la Bellpuig Cobla com a protagonista i amb la seva directora Concepció Ramió al front. Ells i elles ens interpreten un petit fragment dels Pastorets de Calaf, amb música de Valentí Miserachs: el “Brindis dels Pastorets”. Són només 30 segons però gravats individualment cadascú des de casa seva. Una bona feinada pel muntador i mesclador. Felicitats.

La part musical es completarà amb les sardanes “Destapem els 60” de Joan Jordi Beumala i “Festa d’Argent a Palamós” de Jordi Molina, Sardana de l’any i Premi Federació respectivament en l’edició de l’any 2005 d’aquest concurs que, conegudes ja les dotze finalistes, segueix esperant data de resolució. I arrencarem el programa a tots màquina amb el tema “Festa Major”, amb els altafullencs del grup Porto Bello.

I, és clar, també tindrem les SECCIONS:

DITES I REFRANYS, amb Víctor Pàmies – Arrancada de cavall, parada d’ase
SONS DE LA TRADICIÓ, amb Ramon Vilar – Toc de castells
PARAULA DE JOC, amb la Cia. L’Anònima de Jocs – Acció
LA DEVOCIOTECA, amb Joan Arimany – Els Sants Tradicionals catalans
CANTS DE TAVERNA, amb Francesc Sànchez Carcassés – L’havanera i el mar / Núria Berengueras & Grup ULTRAMAR

Però aquesta vegada, a més de dos Youtubes de la setmana musicals tenim el video que han preparat des d’ADIFOLK (l’Associació per a la Difusió del Folklore) per animar a tothom a seguir lluitant des del confinament i en el que intervenen representants de la majoria de col·lectiu de la cultura popular i tradicional del país. Paraules que s’agraeixen.

Com també us agraïm, i no sabeu com, la vostra fidelitat. Per això ja treballem pel primer programa de juny.

Encara confinats (ja en portem 10) però amb les mateixes ganes. No en tingueu cap dubte!