Programa 538 – 26/06/2020 – Edició 2327

Programa 538 – 26/06/2020 – Edició 2327

ENTRE SANT JOAN I SANT PERE

Ja que la setmana passada no li haguéssim pogut dedicar el temps que mereixia i que ens interessava saber què passaria per poder-vos-ho explicar, aquesta setmana parlarem de Sant Joan i, a banda de comentar quin Sant Joan ens ha permès viure aquesta maleïda COVID-19, farem algunes coses que normalment haguéssim fet les vigílies de la festa: com escoltar una nova versió del popular tema d’en Serrat “Per Sant Joan” (aquesta vegada la del desaparegut cantant de rock valencià Bruno Lomas) o tornar a escoltar un capítol dels SONS DE LA TRADICIÓ que en Ramon Vilar va dedicar ja fa un temps a “La nit de Sant Joan“.

També el nostre Youtube de la setmana hi estarà dedicat ja que serà el muntatge multi-imatge que han enregistrat els amics de la cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona del tema “Muntanyes del Canigó”, del mestre Fèlix Martínez Comín, la peça que interpreten cada any per rebre la Flama del Canigó a Barcelona.

I pel que fa a la música, ho completarem amb dues sardanes: la sardana unitària del Dia Universal de la Sardana 2020 que es va interpretar arreu el passat diumenge dia 21 de juny: “Cantant l’amor”, del mestre Josep Vicens i Juli, el popularment conegut com avi 2Xaxu”, del qual enguany es commemoren 150 anys del seu naixement. I la guanyadora del concurs “La Sardana de l’Any de just fa una dècada: l’any 2010 va obtenir aquest guardó la sardana “L’encís del Ripollès”, de Josep Coll i Ferrando que ens interpretarà la cobla Ciutat de Girona.

Pel que fa a les SECCIONS, a més de la ja esmentada SONS DE LA TRADICIÓ, com sempre una miqueta de tot:

I encara tindrem temps de parlar-vos de l’exposició de cartells de Comediants “De Canet al món” que podeu visitar a la Sala d’Exposicions Ramon de Capmany, de Canet de Mar, fins el proper dia 5 de juliol; que poc a poc i amb compta-gotes sembla que va tornant l’activitat sardanista arreu del país (Camprodon, Sant Pere de Ribes, Olesa, etc.); del recital CAMINS DE PARADÍS, amb el rapsoda Valentí Maymó i la dramatúrgia de Jordi Lara,  que podeu veure a la cripta de l’església de Sant Pere i Sant Pau, a El Prat del Llobregat, aquest diumenge 28 de juny a les 19 h ; i de moltes coses més.

I amb tot això no haurem parlat gairebé de Sant Pere. Potser la setmana que ve…

———————————————-

I pel que fa a l’exposició de Comediants, us recomanem especialment l’entrevista a Jaume Bernadet que li fa el nostre Amadeu Carbó a Virus Popular. No us la perdeu.