Programa 542 – 24/07/2020 – Edició 2331

Programa 542 – 24/07/2020 – Edició 2331

LA CULTURA ÉS SEGURA

En els darrers dies hem llegit una munió de manifestos que expressen l’enuig generalitzat del món cultural per la marginació que està patint aquest sector i la facilitat que tenen algunes institucions per suspendre actes culturals i festius. Des del FES TA FESTA ens volem fer ressò d’aquest moviment de protesta i adherir-nos-hi amb tota la nostra força.

I encara ens agradaria afegir-hi un altre lema: LA CULTURA ÉS UNA i ens revelarem contra l’elitisme cultural i les preferències i els esnobismes dels organitzadors que massa vegades estan més relacionats més amb el vessant crematístic que amb l’artístic. N’haurem de seguir parlant i, desgraciadament, molt més del que voldríem. Però el FES TA FESTA no s’atura i en aquesta darrera edició del mes de juliol us hem preparat, com sempre, una mica de tot.

Us parlarem de novetats discogràfiques ja que escoltarem la sardana “Arran d’onada”, la composició d’en Jordi Molina que dona nom al CD commemoratiu del 70è aniversari de l’Agrupació Sardanista de Calella del qual us parlàvem ja la setmana passada. I escoltarem també una preciosa versió de “La presó de Lleida” de BALLAVEU, el grup format per la Patri Garcia i en Xavier Rota, que han editat aquest 2020 en CD el seu treball titulat BALL DE NIT.

En el nostre Youtube de la setmana hi trobareu un grup que ens arriba del País Valencià, LA FÚMIGA, que ens interpretaran la seva particular i excel·lent versió de “LA MUIXERANGA”, amb la col·laboració dels dolçainer Pere Joan Pons (La Gossa Sorda) i amb un vídeo amb imatges espectaculars de les representacions a Alzira i Algemesí. No us el perdeu.

També us parlarem d’una iniciativa molt original i engrescadora que ens arriba des de Sant Antolí i Vilanova, un nucli de població del municipi de Ribera d’Ondara, a la comarca de la Segarra. Allí, davant la impossibilitat de celebrar la seva ja tradicional i anual BATALLA DE FOC s’han engiponat una manera de celebrar-la tanmateix original i pràctica perquè tots puguem participar en aquesta nova batalla virtual. En aquest vídeo us ho expliquen detalladament.

I a més, és clar, tindrem les SECCIONS:

I acabarem el programa escoltant La sardana de l’any 2012: “L’aplec de Cubelles”, de Jordi Paulí, amb la Cobla Maricel. I us convidem a fer un exercici de memòria tot escoltant LA COLUMNA, que en aquella ocasió vam publicar al FES TA FESTA.

Queda clar que sense el COVID també hi havia Ajuntaments poc competents… Només ens faltava el virus!