Programa 549 – 11/09/2020 – Edició 2338

Programa 549 – 11/09/2020 – Edició 2338

El Festival BERGUEDÀ FOLK de Puigreig celebra la dotzena edició

Finalment, sembla que la dotzena edició del Berguedà Folk a Puigreig tindrà concentrats els actes en un sol dia el proper dia 19 de setembre en una actuació continuada durant tot el dia a la Plaça Nova i amb una munió de grups. Felicitats pel coratge i esperem que la tretzena edició pugui recuperar l’antiga fórmula de tres dies amb més espais i farcida de moltes activitats.

També donarem benvingudes: d’una banda a Ràdio Palafrugell, l’emissora empordanesa que s’incorpora a la família del FES TA FESTA i per la qual des d’aquest mateix divendres ens podeu sintonitzar cada divendres a les 3 de la tarda i els dissabtes a les 12 del migdia.

Ben trobats i moltes gràcies per la vostra confiança.

I també donarem la benvinguda a la nova Consellera de Cultura, l’Àngels Ponsa, que el passat 8 de setembre va prendre possessió del càrrec i qui desitgem tots els encerts del món en el seu mandat. I que les Mares de Déu trobades (que se celebra també el 8 de setembre) li portin molta sort.

Tampoc faltaran les SECCIONS estiuenques:

I pel que fa encara a la música, escoltarem també la “Jota de la Llibertat”, amb el grup BALLAVEU, un dels que serà present al Berguedà Folk d’enguany. I una altra de les sardanes d’estrena del CD SARDANES A PORTBOU que us presentàrem el programa anterior: en aquest cas la sardana de la Mariel·la Finet titulada “Portbou, passatges d’exili”.

Josep Vicens i Juli (1870-1956)

I per acabar, el darrer CONCERT DE BUTXACA d’aquest estiu el dedicarem al mestre Josep Vicens i Juli (l’avi Xaxu), tot commemorant el 150è aniversari del seu naixement. Del compositor escalenc escoltarem òbviament sardanes, però també altres músiques que potser us sorprendran i que hem extret del nou doble CD commemoratiu de l’efemèride que sortirà al mercat aquesta mateixa setmana i que han enregistrat la cobla Ciutat de Girona i l’Orquestra Escalenca sota la direcció del també director del nostre programa Jesús Ventura.

Aquest és el programa:

  • EL CANT DEL BATRE (sardana) – Cobla La Principal de la Bisbal
  • PLUJA BATENT (sardana) – Cobla Ciutat de Girona
  • DOLÇA TERRA (obra lliure) – Cobles La Principal de la Bisbal, Selvatana i Ciutat de Girona
    LA FILLA DEL MARXANT (simfonia) – Orquestra Escalenca
  • SEVILLA (pasdoble) – Cobla Ciutat de Girona
  • BONA FESTA (sardana) – Cobla La Principal de la Bisbal

I ens oblidàvem d’una altra benvinguda sonada: la de l’Amadeu Carbó que, finalment sembla haver acabat les seves vacances i s’incorpora també aquesta setmana al programa. Benvingut Sr. Carbó. I que sigui per molts anys!

I la setmana que ve, comencem temporada. La 32a. I seguim…