Programa 550 – 18/09/2020 – Edició 2339

Programa 550 – 18/09/2020 – Edició 2339

Un Congrés virtual de Bitlles per començar la nova temporada del FES TA FESTA

Aquest IV Congrés Nacional de Bitlles que se celebrarà els propers dies 26 i 27 de setembre a Reus, serà una de les notícies d’aquest primer FES TA FESTA de la nova temporada regular, la 32a. de la nostra història. Un congrés que s’anuncia com a virtual i en el transcurs del qual tindrà lloc també la IV Trobada de Jocs Tradicionals. Trobareu més informació al Facebook de la Coordinadora Intercomarcal de Bitlles i en aquest DOSSIER.

Pel que fa a les SECCIONS, tindrem de tot:

Josep M. Adell

Però la novetat més gran serà la presentació de la nova secció que ha preparat el nostre realitzador Josep M. Adell (per fi li sentirem la veu!): CANÇONS QUE TORNEN, una vella idea del FES TA FESTA realitzada al tombant de segle per la ex-col·laboradora del programa Rosa de Diego que ara en Josep Maria ha ampliat i desenvolupat. La careta ho diu tot: unes pinzellades a l’entorn de la nova cançó amb les veus dels seus protagonistes. Avui ens ho explica en Pep i la setmana que ve la primera càpsula. No us en podreu perdre cap.

I com a tast en el que anomenaríem número 0 del CANÇONS QUE TORNEN escoltarem en Josep M. Espinàs, un dels primer jutges, interpretant-nos una adaptació de l’entranyable cançó de Georges Brassens “Marineta”.

Musicalment tindrem una altra petita joia: un cançó clàssica titulada “La cançó dels elefants” original de Pau Casals sobre un poema de la Palmira Jaquetti, la poetessa, compositora i folklorista de qui enguany es commemora el 150è aniversari del seu naixement. Precisament aquest dilluns, dia 21, a la Filmoteca se celebrarà un acte amb el títol “Palmira Jaquetti, un cant a la vida” en homenatge a ella.

I encara en el camp musical escoltarem les sardanes guanyadores de La sardana de l’any 2013: “Doll d’afecte”, de Joaquim Hostenc (Premi Popular) i “Festeig i encís”, de Joan Francesc Vidal (Premi de la Crítica).

I tindrem el Youtube de la Setmana dedicat a un dels grups finalistes del Concurs SONS: els Cat Klezmer Trio, amb una versió de la sardana “Somni”, del mestre Puigferrer absolutament brutal.

I us parlarem de l’Exposició BÈSTIES AL BORN’20 que podeu visitar fins el 26 de setembre. I de la Nova Temporada de Concerts a Barcelona, organitzada pels Amics dels Concerts de l’Agrupació Cultural Folklòrica Barcelona amb la col·laboració de l’Institut de Cultura barceloní, amb quasi una desena de cites concertístiques d’allò més variades d’aquí a final d’any.

I de l’anunci que ha quedat ajornat de nou l’Aplec Inetrnacional a l’Alguer. Els seus organitzadors capitanejats per ADIFOLK (l’Associació per a la Difusió del Folklore) ens ho expliquen amb més detall en el vídeo que segueix al final d’aquest davantal.

I tot això només en una horeta. En tan sols 55 minuts i escaig, per ser exactes.  Jo faria si fa no fa com Sant Tomàs: no m’ho creuria, ho hauria d’escoltar…