Programa 555 – 23/10/2020 – Edició 2344

Programa 555 – 23/10/2020 – Edició 2344

MÉS APLAÇAMENTS I SUSPENSIONS

Santornem-hi! De nou els calendaris de festes i actes es veuen afectats (i de quina manera!) per les restriccions sanitàries i socials. Torna a tocar repensar i aplaçar o reconduir les iniciatives i continuar reivindicant la cultura: la cultura és segura, innòcua i hem de defensar-la amb convenciment i determinació.

És per això que tot i que comentarem algunes suspensions com les Festes de Sant Martirià a Banyoles o la 15a.Trobada de Catifaires a Caldes de Montbui i la 69a Trobada Sardanista a Montserrat, per citar-ne solament algunes, concentrarem el programa en la música i les SECCIONS, de les quals n’hi haurà per a tots els gustos.

Si parlem de música, a la part final del programa i amb la presentació de la Mercè Herrero, podrem escoltar quatre finalistes més del concurs La sardana de l’Any 2019: “Entre el mar i la muntanya” d’Antoni Mas Bou, “Present serà present” de Conrad Rafart, “Estímul cardedeuenc” de Joan Làzaro i “Reconeixement” de Carles Llopart.

Però abans haurem escoltat la sardana del mestre Cassià Casademont “Ja ho crec que ballarem”, inclosa en el nou volum de la Fonoteca de la cobla Ciutat de Girona dedicat al compositor banyolí i que s’havia de presentar aquest passat dijous dia 22 a Banyoles.

I també tindrem el nostre Youtube de la setmana en què podreu veure el making-of de la nova versió d’un dels temes més popularitzats d’en Cesk Freixas: “La petita rambla del Poble Sec (XL)” per a la qual el cantant de Sant Pere de Riudebitlles ha comptat amb la col·laboració de Txarango. Al final d’aquest davantal podeu recuperar també el Youtube de la versió del 2009 inclosa en el seu disc compacte LA MA DELS QUI T’ESPEREN (2010).

I pel que fa a les SECCIONS, com sempre, de tot una mica:

I la setmana que ve, malgrat les restriccions i els tocs de queda, un altre FES TA FESTA. Després de fer-ne ja 32 en confinament, quasi que hi tenim la ma trencada…

Comproveu-ho!
———————————————

Aquí teniu l’altre Youtube d’en Cesk Freixas. És de fa 10 anys. Aquí les distàncies…