Programa 573 – 26/02/2021 – Edició 2362

Programa 573 – 26/02/2021 – Edició 2362

Acte inaugural de l’any
JOAN TOMÀS i PARÉS

El proper divendres dia 5 de març tindrà lloc al Centre Artesà Tradicionàrius, del barceloní barri de Gràcia, l’acte inaugural de l’Any JOAN TOMÀS i PARÉS, en el 125 aniversari del naixement del músic i folklorista barceloní. A les 18 h hi haurà una conferència a càrrec de la Liliana Tomàs, la comissària de la commemoració i a partir de les 20 h tindrà lloc un concert amb la participació de Gisela Bellsolà, Sandra Monfort i Carles Belda. Si voleu conèixer en detall la vida i l’obra d’aquest compositor i un dels artífexs de l’Obra del Cançoner Popular de Catalunya us recomanem que visiteu el seu web: www.mestrejoantomas.cat o que escolteu detingudament el tercer BUSCA-RAONS del nostre, avui afònic, Amadeu Carbó.

Us parlarem d’altres actes del 34è TRADICIONÀRIUS que estan programats pels propers dies. I n’escoltarem mostres musicals, com ara, la particular i original versió de la Paula Grande i l’Anna Ferrer de la cançó tradicional “Caterineta”, inclosa en el seu darrer treball VEGA, EL LLEGAT DE LES ÀVIES.

I també el tema “Dimitri’s madness” que vol dir quelcom com ara La bogeria de Dimitri. O el que és el mateix: la versió folk del segon temps (allegro molto) del quartet de corda número 8 de Dimitri Shostakovitx en la boja versió del Quartet BROSSA. El que serà el nostre Youtube de la setmana.

Tindrem la primera eliminatòria de LA SÚPERSARDANA DE L’ANY, el nou concurs de la Confederació Sardanista de Catalunya. Escoltarem les sardanes “Essència d’aplec” d’Enric Ortí i “Montblanc, Capital de la Sardana” d’Alfred Abad.

I també tindrem les SECCIONS:

I parlant de campanes, acabarem el FES TA FESTA amb la sardana del sabadellenc Eduard Martí i Teixidor titulada “Campanes i coloms”.

I tot això amb l’Amadeu Carbó afònic. Imagineu-vos la setmana que ve…