Programa 598 – 20/08/2021 – Edició 2387

Programa 598 – 20/08/2021 – Edició 2387

EL Festival ÉS DANSA amb l’ANY CUBELES

Entre el dies 25 i el 29 del present mes d’agost se celebrarà a la vila de Les Preses, a la comarca de la Garrotxa, la trenta-novena edició del Festival ÉS DANSA que poc a poc va recuperant la normalitat i tornant a programar totes les activitats característiques i habituals i incorporant-ne de noves, amb noves fórmules ja sigui per les exigències de seguretat del COVID, ja sigui per les constants noves idees que el festival genera any rere any.

Un Festival que enguany tindrà un itinerari dedicat a l’Any Manuel Cubeles, donada l’estreta relació que el coreògraf va tenir amb L’Esbart Marboleny, el grup organitzador del Festival. Podeu consultar tota la programació al seu web: https://esdansa.cat/.

També ens farem ressò de la presentació del dia 21 d’agost a Castellterçol del llibre LA DANSA I EL BALL DEL CIRI DE CASTELLTERÇOL, degut a les plomes de Josep Crivillé, Pilar López, Glòria Ballús i Ramon Vilar, dins de la Col·lecció Calaix de Solfa de la Fonoteca de la Generalitat de Catalunya i editat per DINSIC. Un llibre amb tota la informació (i més) d’aquestes dues danses icòniques del folklore català. Una obra de referència per a tots els amants de la dansa tradicional que no dubtem a recomanar.

Tindrem també el Youtube de la setmana, amb un nou finalista del 14è Concurs SONS, en aquest cas en Joan Peiró Aznar, que desde Potries, al País Valencià, ens cantarà les Dècimes de la mare terra amb el seu duo AIGUA que forma amb l’acordionista diatònica Lies Hendrix.

I completarem la part musical amb un dels grups que actuarà la sertmana que ve al Festival ÉS DANSA: el grup banyolí GERMÀ NEGRE, i la seva particular versió de la “Jota del peix barato”.

I encara pel que fa a la música, ho completarem amb sengles sardanes-repte: la relacionada amb el mes d’agost que serà la composició del mestre Lluís Albert titulada “Agost d’argent a l’om”, amb la cobla Contemporània; i la dedicada a una de les nostres emissores germanes, que en aquest cas serà Ràdio Cassà, de Cassà de la Selva i per la qual hem escollit la composició del mestre Josep Coll i Ligora titulada A la vila de Cassà, amb l’enregistrament de l’any 1994 de la Cobla La Princpal de la Bisbal.

No faltaran les SECCIONS:

I la setmana que ve continuarem com si estéssim de vacances, però sense estar-hi. En fi, que si no falla res, tindreu un altre FES TA FESTA.

No falteu a la cita…