Programa 600 – 03/09/2021 – Edició 2389

Programa 600 – 03/09/2021 – Edició 2389

600 programes a la xarxa!

Avui estem de festa grossa. De FESTA amb majúscules. Perquè ja fa 600 programes que fem la nostra festa a la xarxa. I la fem tal i com la sentim i la gaudim. Potser hom valorarà tant o més els 2389 programes que comptem des d’aquell mes de setembre de 1989 quan començàvem el nostre camí a Ràdio 4. Però per nosaltres, aquests darrers 600 programes són molt especials perquè els hem parit del tot, els hem fet artesanalment, amb els nostres recursos, amb absoluta llibertat. I malgrat tot hem seguit comptant amb la vostra companyia i el vostre recolzament.

Gràcies als col·laboradors, a les emissores que ens fan confiança, a les institucions que ens ajuden i, sobretot, als que ens escolteu. I no ens volem aturar. Que la festa continuï.

Malauradament però, la primera notícia del programa 600 ens entristeix perquè hem de parlar de la mort d’un dels grans músics del país: el pianista i compositor Francesc Burrull, un home especialitzat en el món del jazz, però un creador que com tots els grans compositors catalans de la història es va acostar també al món de la cobla i de la música popular i al que ben aviat dedicarem un dels nostres concerts de butxaca.

Però també us parlarem de moltes altres coses: com ara del Cartell i de la Pregonera de les Festes de la Mercè de Barcelona 2021; o de l’Exposició MÚSIC DE TOT COR dedicada al mestre Joan Tomàs i Parés que podeu veure ara a Olot fins al 16 de setembre; o del Concert de la Cinta 21 dels Quicos que omplí a vessar la Plaça de la Catedral de Tortosa el proper dilluns dia 6; i un llarg etcètera.

A les SECCIONS també estem de celebració especial ja que els CANTS DE TAVERNA de l’amic Francesc Sànchez Carcassés arriba a la seva edició número 100, i com a pastís d’aniversari ens porta una cançó i una veu impressionants: la Sílvia Pérez Cruz cantant “la cançó del papa i la mama”: Vestida de nit.

I també hi haurà les altres SECCIONS:

I musicalment parlant, a més del FES TA FESTA, el tema de Joan Crosas cantat per l’històric grup ESQUIROLS que dona nom al programa, escoltarem també les sardanes Setembre de Tomàs Gil Membrado i L’aplec de Palafrugell de Ricard Viladesau. I un tema del grup STROMBERS dedicat al món casteller: Tocant el cel amb la ma en el que serà el nostre Youtube de la setmana.

I la setmana que ve, el 601. Ja hi podeu pujat de peus…