Programa 606 – 15/10/2021 – Edició 2395

Programa 606 – 15/10/2021 – Edició 2395

I Congrés Internacional de Ball de Bastons a Salou

En plena ebullició de la 24a. Fira Mediterrània a Manresa, que com us vam anunciar la setmana passada, s’escau aquest cap de setmana a la capital del Bages, al FES TA FESTA us volem parlar dels actes que arriben perquè us pugueu programar el calendari. I és per això que el nostre titular d’avui fa referència a que entre els propers 21 i 24 d’octubre, tindrà lloc a Salou el Primer Congrés Internacional de Ball de Bastons, amb un intens programa d’actes que inclou també la 46a. Trobada Nacional de Ball de Bastons de Catalunya programada pel dissabte 23.

Però a banda de fer referència a aquest important congrés farem moltes altres coses, com ara parlar-vos, una vegada més, de les emissores que ens fan costat. I per això saludarem (amb catifa vermella inclosa) una nova component de la família del FES TA FESTA, Ràdio Bisbal de La Bisbal d’Empordà i clourem el programa amb una sardana dedicada a Ràdio Taradell, la del mestre Francesc Juanola titulada precisament Taradell.

En la part musical felicitarem les Tereses (una Santa que es celebra aquest divendres 15) i escoltarem dos temes que inclouen el nom de Teresa en el seu títol: Homenatge a Teresa un tema de l’Ovidi Montllor que sentirem en la veu de l’Arturo Gaya, extreta del CD GRÀCIES OVIDI publicat el 2011; i la sardana Teresa del mestre Vicenç Bou en una genial interpretació del tible Joan Parés amb la cobla La Principal de la Bisbal.

I el Youtube de la setmana el dedicarem als amics de la Companyia Elèctrica DHARMA i a la seva Flamarada, el tema que dona nom al seu darrer treball i que un partit polític de marcades tendències ultradretanes va fer servir en un míting madrileny sense la pertinent autorització dels autors i intèrprets. Per il·lustrar el tema, tan sols una frase extreta d’un tema de la DHARMA que ho clarifica tot: De feixistes i cabrons n’estem fins als collons. Doncs, això.

També tindrem les SECCIONS:

DITES I REFRANYS amb Víctor Pàmies – Dos galls en un sol galliner, no pot ser
CONTES I MENTIDES, amb l’Albert Estengre – L’arbre del nas
ELS TEMES D’EN XINO, amb Josep M. Francino – Hey Jude – Grup ELS FOLLS
HISTÒRIES DE GEGANTS, amb Berta Miró i Nico Alonso – Gegants de Terrassa

I la CRÒNICA CASTELLERA dels amics de l’Associació Baròmetre Casteller.

I encara us parlarem d’altres actes pel proper cap de setmana com ara les Primeres Jornades de Campanologia del Bisbat de Barcelona o de la Festa de San Martirià a Banyoles.

I anar fent. La setmana que ve, més.