Programa 623 – 11/02/2022 – Edició 2412

Programa 623 – 11/02/2022 – Edició 2412

 

“Santa Eulàlia, la ben parlada. Una ciutat una patrona”, protagonista del Fes ta Festa

El Museu Diocesà de Barcelona acull fins al 27 de març l’exposició que posa en el centre del seu discurs l’advocació de Santa Eulàlia i el seu patronatge a Barcelona

Benvinguts i ben trobats en aquesta nova edició del Fes ta Festa.

Un Fes ta Festa molt eulalienca, ja que quan pengem o escolteu aquest programa estarem en el cap de setmana de Santa Eulàlia, de la festa major d’hivern de Barcelona.

Per això el tema central el dediquem a l’exposició “Santa Eulàlia, la ben parlada. Una ciutat, una patrona” que es podrà veure fins el 27 de març al Museu Diocesà de Barcelona.

L’ exposició apropa a la ciutadania el patrimoni cultural, material i immaterial, que al llarg de centúries s’ha anat forjant al voltant de Santa Eulàlia de Barcelona. El centre del seu discurs és l’advocació de Santa Eulàlia i el seu patronatge a Barcelona, a partir de l’arqueologia, d’obres d’art de diverses èpoques, de la seva tradició oral, de la presència de la santa barcelonina arreu del món, posant un accent especial en la presencia de la Santa a la Catedral barcelonina.

Com sempre ens farem ressò de la programació del Tradicionàrius, de la Sardana de l’any i ens aproparem a l’actualitat amb una selecció de notícies breus. Com per exemple que ja podem consultar el Calendari del Món Geganter 2022 o visitar l’exposició La toilette dels Gegants del Pi, entre d’altres.

Tot ben amanit amb bones dosis de música:

  • Tres tocs, un cant del darrer treball discogràfic de Francesc Sans, L’’Infinit.
  • La mare interpretat per Anna Ferrer + Paula Grande del CD VEGA (Càntut).
  • L’Havanera Tornaré del mestre Josep Lluís Ortega i Monasterio interpretada per Les Anxovetes serà el nostre YouTube de la setmana:

 

  • I per acabar la sardana Elna de Joaquim Hostench que passa a la semifinal de la Sardana de l’any ja que s’ha proclamat guanyadora de la cinquena eliminatòria.

I no poden faltar les seccions dels nostres col·laboradors:

Relaxeu-vos i gaudiu del Fes ta Festa. Fins la setmana que ve.