Programa 627 – 11/03/2022 – Edició 2416

Programa 627 – 11/03/2022 – Edició 2416

 

El Fes ta Festa d’aquesta setmana serà molt, de Satanàs i Llucifer, de Gallofa i en Pallanga, i tots el personatges i sobretot les persones que fan possible aquest miracle del teatre popular que són els Pastorets.

Els Pastorets és el tema central del nostre programa. I no, no ens hem begut l’enteniment, ben al contrari. Perquè, a part que sempre és un bon moment per parlar de Pastorets, aquest cap de setmana es celebra a l’Espluga del Francolí el IV Congrés de Pastorets.

Nosaltres que som curiosos de mena i al mateix temps una mica badocs, som uns híbrids del Lluquet i el Rovelló o del Gallofa i en Pallanga hem volgut saber més, de fet ho volem saber tot d’aquest congrés, és per això que hem anat a Súria a trobar en Josep Peremiquel que és el Coordinador General de la Coordinadora de Pastorets de Catalunya, i ens ho ha explicat al detall.

Com sempre actualitat, música, seccions de contingut, i avui tindrem un record especial per Pau Riba, que va deixar-nos el passat diumenge 6 de març.

Temes musicals:Electrogralla 

  • Hem programat com a primer tema musical la sardana Marcenca del mestre Manuel Oltra, en la versió que va enregistrar l’any 1999 la Cobla de Cambra de Catalunya en el Cd Manuel Oltra. Sardanes.
  • Diumenge 20 de març a les 19 h al CAT i dins la programació del Tradicionàrius es farà un homenatge a Paddy Moloney líder de The Chieftains. És per això que hem programat el medley Carolina Rua /Reel – The ladies Pantelettes interpretat per The Chieftains liderats per Paddy Moloney i la veu de Imelda May enregistrat en el treball Voice of age.
  • El YouTube de la setmana ens retorna a la programació del Tradicionàrius. En aquest cas al concert del divendres 18 de març a les 20.30 al CAT de Barcelona. Amb una proposta de Roger Andorrà, Electrogralla i el seu treball Empelt. D’aquest treball hem programat la Malaguenya de Barxeta.
  • El darrer tema serà la Sardana L’Anyada Noranta de Jordi Teixidó, guanyadora de la 9ena eliminatòria de la Sardana de l’Any.

Seccions:

Fins aquí, la setmana vinent hi tornarem.