Programa 699 (28/07/2023) Edició 2488

Programa 699 (28/07/2023) Edició 2488

LILIANA TOMÀS ENS DESCOBREIX “L’HEREU MILL”

“L’hereu Mill”, un cantador de Sant Julià de Cerdanyola que es va convertir en un dels informants més prolífics de l’Obra del Cançoner Popular de Catalunya

 

Benvinguts i benvingudes. Esteu escoltant el programa de Cultura Popular i associativa Fes ta Festa, el primer dels especials d’estiu d’aquesta temporada.

Aquest Fes ta Festa és el 699 amb presència a internet i el 2488 de tota la seva història, que va començar el mes de setembre de 1989 i que trobareu penjat al web www.festafesta.cat a partir del divendres 28 de juliol de 2023, diada de: Sant Nazari i Sant Cels

Un cap de setmana, el del 28 al 30 de juliol, en què trobareu festes majors a Fortià. L’Espluga  del Francolí, Arbúcies, Joanetes, Sarral,  Vilajuïga, i Sant Julià de Vilatorta, entre  d’altres.

 

Liliana Tomàs entrevistada per Amadeu Carbó

El Fes ta Festa d’aquesta setmana, el dediquem a Josep Casals i Cirera “L’hereu Mill”, un cantador de Sant Julià de Cerdanyola que es va convertir en un dels informants més prolífics de l’Obra del Cançoner Popular de Catalunya, i el mestre Joan Tomàs i Parés va ser l’encarregat d’entrevistar-lo en les missions realitzades a la Casa de la Caritat de Barcelona.Els materials que va generar “L’Hereu Mill” recentment han estat objecte d’una publicació impulsada per l’Entitat Berguedana de Folklore Total i editada per Garsineu edicions. I de tot això, en parlarem amb la Liliana Tomàs, col·laboradora del Fes ta festa i que entre moltes coses, va comissariar l’any Tomàs amb motiu dels 125 anys del seu naixement.

Tenim per endavant 55 minuts de cultura popular, en format especial d’estiu.
Som-hi?
Ara sí comença el Fes ta Festa.

 

Temes musicals:

  • Cargol Treu Banya – Joan Tomas i Parés Cobla Ciutat de Girona Dir. Jesús Ventura
  • Els Tres Garberets – New Cat
  • Els Contrabandistes – Alfred Tapscot
  • El Terrisser – Fenya Rai

Seccions:

 

Fins la setmana que ve