Programa 461 – 04/01/2019 – Edició 2250

Programa 461 – 04/01/2019 – Edició 2250

Un altre recital nadalenc al FES TA FESTA per començar l’any 2019

I sempre dedicat a les preses i als presos polítics
i a les exiliades i als exiliats.
No us oblidem. Ni oblit ni perdó. No esteu sols.

Si més no, és aquesta la nostra particular manera d’afegir-nos a tantes i tantes iniciatives que s’han anat desenvolupant durant tots aquests dies de festa a les presons de Lledoners, Puig de les Basses i Mas d’Enric. Dansaires, cantaires, músics i artistes en general han volgut deixar constància de la disconformitat amb la situació i del desig d’un 2019 diferent, just i lliure.

I per això hem preparat un altre FES TA FESTA concertístic i molt musical. Tot i que a la primera part, a banda d’escoltar als ESQUIROLS i amb l’històric tema d’en Joan Crosas que ens dona nom, al “Fes ta festa”, tindrem temps d’escoltar el darrer article que ens han preparat els amics del Col·lectiu EL BOU I LA MULA en la seva secció EL PESSEBRE ÉS UN MÓN, en el qual l’Enric Benavent ens parla dels “Pessebres a Portugal“; i tindrem una altra de les DITES I REFRANYS d’en Víctor Pàmies: aquella que versa “La ma fereix el cos, la llengua arriba a l’os“.

Però immediatament després de tot això, podreu escoltar i potser també veure un selecte concert amb el següent programa:

1 – EL PETIT VAILET, la nadala popular en versió de la Carme Canela i la cobla Sant Jordi fruit del seu treball conjunt NADALES de l’any 2012.

2 – EL DESEMBRE CONGELAT en una meravellosa interpretació de la Anderson University Choral de l’estat americà d’Indiana, sota la direcció de Richard Sowers i amb un arranjament de Robert Sieving.

Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries

3 – EL NOI DE LA MARE amb el Grup BLAUMUT, en una versió del CD de l’any 2013 “Altres Cançons de Nadal – 5”.

4 – LA MARE DE DÉU, extreta de l’espectacle LO MISTERI DE NADAL de Quico El Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries amb una petita presentació amb les seves veus.

5 – Recordarem amb el Grup GERTRUDIS, un Lipdub a ritme de rumba que van fer l’any 2010 d’un tema escrit l’any 2005 pel Xavier Ciurans i l’Eduard Acedo per al Centre de Llorenç del Penedès i que es titula “El Nadal més tropical”.

6 – No arriba a un minut i mig aquesta genial versió del nostre “Fum fum fum” interpretat per les privilegiades veus de Plàcido Domingo, Michael Boltom i Yin Huang acompanyats per la Wiener Symphoniker Orchestra dirigida pel mestre Steven Mercurio, en el recital Christmas in Vienna IV de l’any 1997.
No cal dir que us recomanem tot el concert però al minut 48,12 trobareu aquesta petita joia. Llàstima dels cairons que posen FUM, FUM, FUM – Spain…

7 – SI ENS VEIESSIS, la nadala de nova fornada d’en Joan Dausà que ens cantarà ell mateix amb la col·laboració de la Sara Pi.

8 – La darrera versió d’una altra nadala de nova fornada, QUAN SOMRIUS, escrita l’any 2009 pel Josep Thió i de la qual l’any passat es va fer una adaptació en homenatge i recolzament dels presos polítics. Val la pena recordar-la.

9 – LA NIT DE NADAL, una sardana del mestre Vicenç Acuña que glosa diversos temes nadalencs i que escoltarem en la versió que enregistrà la cobla Els Montgirns l’any 1992.

I la setmana que ve tornarem a la fórmula habitual del FES TA FESTA. La quotidiana. S’han acabat les festes…

Però la normalitat no la tindrem mai mentre no sigui tothom lliure.