Programa 238 – 31/10/2014
(Edició 2027)

Programa 238 – 31/10/2014
(Edició 2027)

“LA COBLA SENSE EMBUTS”,
EL DARRER CD DE LA COBLA LLUÏSOS, AL “FES TA FESTA”

Es tracta d’un recull de sardanes i obres de Xevi Capdevila que ha editat l’Ajuntament de Taradell i SOLFA Recordings. Una extensa mostra de la producció dels darrers vint anys d’aquest original i atrevit torellonenc que no para de sorprendre el sardanisme i el món artístic català amb les seves composicions i els espectacles i iniciatives endegats des de la seva productora “Música a mida”. Un acurat llibret escrit pel seu amic, l’escriptor Jordi Lara, ens conduirà per un món d’imaginació i creativitat molt i molt interessant. Al programa n’escoltarem dues mostres: la sardana “El pregó”, una de les darreres escrita l’any passat, i “El vals dels consogres”, el tercer temps del concert “Casament a pagès” que va escriure expressament per a les seves noces l’any 2004.

Aquest és un dels temes que tractem en el programa d’aquesta setmana. Però n’hi ha molts d’altres. També us parlem del “Calendari dels pagesos” i del “Calendario de l’ermitaño de los Pirineos”, dues publicacions amb 140 i 157 anys de vida, respectivament. I ho fem amb Norbert Tomàs, editor i redactor d’aquestes dues històriques referències editorials catalanes.

Tindrem també l’habitual COLUMNA, que aquesta setmana porta per títol “Ipomoea batatas”, un nom estrany que no és altra que el nom científic del moniato. Així doncs, el nostre director Jesús Ventura ens parla de moniatos, dels de menjar i dels altres, i també d’algunes expressions en què s’utilitza el nom d’aquest tubèrcul.

A la CRÒNICA CASTELLERA, en Carles Esteve ens explica i detalla dues trobades realment importants: “3 de 10 amb folre i manilles dels Minyons a Girona i més gamma extra a Valls”, fent referència a les grans actuacions de Sant Narcís i Santa Úrsula del cap de setmana passat. I a les DITES I REFRANYS, en Víctor Pàmies ens parlarà d’una gran obvietat però sempre des del seu particular punt de vista: “D’on no n’hi ha, no en raja“.

I encara dues seccions més:

I com colofó, un altre conte: la sardana del mestre Joaquim Serra “Conte d’infants”, amb la Cobla de Cambra de Catalunya. I per avui, ja està. La setmana que ve, més. I a votar.