Programa 241 – 21/11/2014
(Edició 2030)

Programa 241 – 21/11/2014
(Edició 2030)

FESTIVITAS BESTIARUM, la Nit del Bestiari Festiu al FES TA FESTA

El proper dissabte dia 29 de novembre, el Born Centre Cultural, de Barcelona, serà la seu de la primera edició del FESTIVITAS BESTIARUM, un acte que inclou l’entrega dels Premis BEST, guardons que reconeixen la tasca anual a l’enorn del bestiari festiu. Podeu participar decisivament en l’atorgament d’un d’aquest premis, la categoria de Millor iniciativa original i innovadora, tot votant a la plana de Facebook de l’Agrupació de Bestiari Festiu, entitat organitzadora de l’acte. En parlem amb Mateu Tres, coordinador de l’acte.

Però al FES TA FESTA hi trobareu moltes més coses: la CRÓNICA CASTELLERA d’en Carles Esteve que aquesta setmana, en la darrera crònica setmanal just abans dels resums de la temporada que ens farà en les properes edicions del programa, ens parla, entre d’altres coses, del “Festival de manilles” que els Minyons van realitzar en la seva diada de final de temporada. D’altra banda, en Víctor Pàmies ens porta un altra episodi de la seva secció DITES I REFRANYS, que en aquesta ocasió volta a l’entorn d’aquell que diu: “Per molt que bufi el vent, no s’apaguen les estrelles”. Tan bell com interessant. Ja ho veureu.

A LA COLUMNA, el nostre director Jesús Ventura es fa una pregunta d’actualitat: “Qui jutja els jutges?”. I també tindrem un FONS AMADES en què en Toni Serés, des de la Direcció General de Cultura Popular Associacionisme i Acció Culturals del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya en parla de les “Il·lustracions d’autor” que Joan Amades tenia en el seu despatx de treball. I encara gaudirem d’una nova col·laboració del Col·lectiu EL BOU I LA MULA en la secció EL PESSEBRE ÉS UN MÓN: l’Enric Benavent ens explica com podem “Fer el pessebre en poc espai”.

I a la part musical, una mica de tot, com smpre: les sardanes “El judici final”, de Josep Blanch i Reynalt, i “La cova del drac”, d’Agustí Borgunyó; el tema d’en Patón Felices “Balla drac”, amb Els Cosins del Sac, de Vilafranca. I una petita joia d’un jutge d’aquells que eren setze i que cantaven allà als anys 60: el tema de Joan Ramon Bonet “El vent em duu”.

Només heu de fer un clic al reproductor de sobre aquest text i ens posem en marxa. I després, si voleu, “jutgeu” vosaltres mateixos.