Programa 281 – 28/08/2015 – Edició 2070

Programa 281 – 28/08/2015 – Edició 2070

11951648_10207580959149976_7274242117239164910_oACOMIADEM EL MES D’AGOST AL “FES TA FESTA”

O donem la benvinguda al setembre, com ho vulgueu dir, ja que en aquesta nova edició del programa tindrem la secció mensual que ens prepara l’Octavian Mocanu, el president de l’Associació Internacional d’Scrable en Català, les PARAULES DE FESTA que corresponen al mes de “Setembre 2015“.

Començarem, però, fent-nos ressò de com es va desenvolupar, el passat dissabte dia 22, la Primera Trobada Sardanista Ripollès-Empordà a la petita vila de Nevà, al Ripollès, una població on mai s’hi havien fet sardanes amb una cobla en directe. I també us parlarem de la magnífica edició del Festival ÉsDansa 2015 que s’ha celebrat aquesta passada setmana a Les Preses organitzat pel grup Marboleny.

No faltaran tampoc les seccions setmanals com la CRÒNICA CASTELLERA d’en Carles Esteve que aquesta setmana constata que estem vivint “Un agost casteller extraordinari” explicant-nos, com a exemple, el que succeí el cap de setmana passat a El Catllar, on es va poder veure i viure una diada amb 9 castells de gamma extra. O com les DITES I REFRANYS, d’en Víctor Pàmies, que aquesta vegada ens parla d’aquella que diu: “Una flor no fa estiu, ni dues primavera”.

I recordarem també quan l’any passat, a ELS MINUTS DE L’AGUILÀ, el Sr. Llorenç ens parlava de “Cartes postals“. I no mancaran tampoc les propostes musicals estiuenques de les seccions d’en Josep M. Francino i en Francesc Sànchez Carcassés. En Xino, a ELS TEMES D’EN XINO, amb una nova versió de La santa espina interpretada en aquesta ocasió per la Tuna Universitaria de Madrid. I en Xicu amb un altre dels seus CANTS DE TAVERNA, que ens durà cap al País Basc per escoltar al grup MESTRE D’AIXA interpretant el popular “Bitxintxo” del mestre Ortega Monasterio.

Precisament una de les NOTÍCIES ESCOLLIDES que hem triat ens parla de l’únic concert de comiat que el grup OSKORRI farà fora del País Basc, i que serà el divendres 30 d’octubre, al Centre Artesà Tradicionàrius, de Barcelona. L’altra notícia escollida ens porta també al mes d’octubre, el dissabte 24, i es tracta del 5è SIMPOSI CASTELLER que tindrà lloc a Valls, dins la fira de santa úrsula i que abordarà temes tant importants com la immigració o el Concurs de Tarragona.

I pel que fa a la música anirem a Mallorca de la ma d’un grup del Principat i un altre del País Valencià: us proposem anar “De Sa Pobla a Valldemosa”, amb els grups PRIMERA NOTA i URBÀLIA RURANA. I també escoltarem dues sardanes: “La sardana de Llafranc”, de Ricard Viladesau i “Encisera Vall de Ribes”, d’Agustí Borgunyó.

I la setmana que ve, amb tothom retornat de vacances, continuarem…