Programa 290 – 30/10/2015 – Edició 2079

Programa 290 – 30/10/2015 – Edició 2079

La mostra SOM CULTURA POPULAR al “FES TA FESTA”

00105110921839____1__1000x1000També us presentem el nou doble CD “La dansa dels modernistes” dedicat a Enric Morera

En aquest FES TA FESTA a cavall dels mesos d’octubre i novembre us presentem aquest nou doble CD dedicat a l’obra del mestre Enric Morera en el 150è aniversari del seu naixement. Una altra de les iniciatives d’aquest any Morera que aglutina una doble proposta: una placa amb enregistraments actuals de sardanes del mestre barceloní a càrrec de la cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, i una segona placa amb enregistraments històrics, alguns de primers del segle XX, a càrrec de la cobla La Principal de Peralada entre d’altres, tot i que la documentació d’aquest segon CD no és precisament massa explícita. De tot plegat, us en parlarem a bastament i n’escoltarem fins a quatre peces.

També comptarem amb un reportatge de l’Amadeu Carbó sobre aquesta Mostra del Patrimoni Immaterial de Barcelona, que amb el títol genèric de SOM CULTURA POPULAR tindrà lloc entre els dies 21 i 24 de gener del proper 2016 a l’antiga fàbrica Fabra i Coats de la ciutat comtal, al Barri de Sant Andreu. En parlem amb el director de Cultura Popular de l’ICUB, l’Institut de Cultura de Barcelona, el Sr. Francesc Fabregat.

mpib-banner-1024x480

I tindrem, com sempre, una munió de seccions. D’una banda les de cada setmana:

D’una altra banda les mensuals que ens visiten a finals o a principis de mes i que aquesta vegada han coincidit a la nostra graella:

  • Com ELS MINUTS DE L’AGUILÀ, les paraules sempre doctes del nostre home a les terres de Ponent, en Llorenç Aguilà, que des de Tàrrega ens parlarà del “Suport de paper“.
  • O les PARAULES DE FESTA de l’Octavian Mocanu, que com a president de l’Associació Internacional d’Scrable en Català ens proposa jugar amb les paraules més característiques d’algunes de les festes populars més importants d’aquest “Novembre 2015” que tot just encetem.

I encara tindrem temps per recuperar un EXPEDIENT C de l’Amadeu Carbó molt idoni per a aquesta festa de TOTS SANTS que presideix el nou mes: el que en el seu dia dedicà a “El Santet del Poble Nou

Un FES TA FESTA amenitzat pel so llunyà d’un helicòpter que va estar planant pel barri de Gràcia el darrer dimecres al vespre, el dia que vam enregistrar el programa des dels Estudis Adell Road de la Diagonal barcelonina. Per sort, l’eficiència del nostre tècnic, en Ramon Vinyals, va poder dissimular força aquest destorb sonor. Ens van dir que estaven identificant terroristes… Però, tranquils, que no es veu que no es referien a nosaltres…