Programa 314 – 08/04/2016 – Edició 2103

Programa 314 – 08/04/2016 – Edició 2103

Gustau Molas

LA PROPOSTA
“LLEGIM JOAN AMADES”
AL “FES TA FESTA”

Avui, al FES TA FESTA, entrevistem un col·laborador del programa, en Gustau Molas, recentment nomenat president de l’Associació Cultural Joan Amades. Amb ell parlarem del seu nomenament i d’aquesta iniciativa que l’esmentada entitat ha endegat de cara a la Diada de Sant Jordi d’enguany, LLEGIM JOAN AMADES, en la que serà una de les darreres activitats d’aquest Any Amades que ha commemorat els 125 anys del naixement de l’històric folklorista.

 

A banda d’aquesta entrevista, el programa comptarà amb les habituals seccions:

  • També tindrem un altre dels SONS DE LA TRADICIÓ d’en Ramon Vilar. Aquesta vegada ens porta una cançó llarga narrativa procedent de la vila d’Artés, a la comarca del Bages, que porta per títol “Capitel·lo”.
  • En Víctor Pàmies, des de Vallromanes, ens comentarà una altra de les DITES I REFRANYS que emmagatzema: sense dubte una de les més popularitzades a casa nostra: “Pagant, Sant Pere canta”.
  • I la Marta Ibàñez ens donarà a conèixer una altra de les seves CANÇONS PICANTS. Tot recuperant una versió del mític grup CLAU DE LLUNA coneixerem la història de “La nineta i el rector”.

També us presentarem dues novetats discogràfiques:

  • Joan Moliner

    El CD “Sardanes de Joan Moliner”, que ha enregistrat la cobla Maricel sota la direcció de Jordi Paulí. Un exhaustiu recull de la ingent producció d’aquest important flabiolaire del qual escoltarem la sardana “Bon vent a Vilanova”, escrita tot just l’any 2015 i dedicada al grup de flautes del Conservatori d’aquesta vila del Garraf.

  • I el CD “L’Escala recorda a Pere Mercader Andreu”, el segon volum d’aquesta col·lecció iniciada per l’Agrupació Sardanista Escalenca “Avi Xaxu” que vol homenatjar autors locals escalencs i que ha enregistrat la cobla La Principal de Cassà. N’escoltarem la titulada “Dansaires cassanencs” escrita el 1951.

I encara tindrem temps de parlar-vos d’una altra activitat escalenca: l’acte inicial de la commemoració del 60è aniversari de la mort del mestre Josep Vicens “Xaxu”, que tindrà lloc el proper dissabte dia 16, a dos quarts de dotze del migdia, a la Sala d’actes de l’Ajuntament de L’Escala. O de la Primera Fira d’Indianos que se celebrarà a Tossa de Mar els propers dies 15,16 i 17 d’abril. O d’escoltar el grup TRAÜT DE TARÍ i la seva particular versió de la cançó tradicional “La clavellinera”. O de…

I Fira dels Indians a Tossa

Si fins i tot parlem de Panamà i dels seus papers. No ens estem de res. Al cap i a la fi, això de la corrupció ja comença a ser tradicional…