Programa 319 – 13/05/2016 – Edició 2108

Programa 319 – 13/05/2016 – Edició 2108

LA SARDANA DE L’ANY 2015 I NOVETATS DISCOGRÀFIQUES AL “FES TA FESTA”

Joan Jordi Beumala
Joan Jordi Beumala

Sí que és veritat que la celebració de la Gala final del Concurs LA SARDANA DE L’ANY del passat dissabte a Andorra esdevindrà el pal de paller d’aquesta nova edició del FES TA FESTA. Ho serà ja que, només començar, us recordarem els ajustats resultats de tots els premis; ho serà a LA COLUMNA ja que aprofitant la circumstància el nostre director, en Jesús Ventura, hi fa una reflexió general sobre “L’edat d’un compositor”; i ho serà al final, quan escoltarem la sardana guanyadora absoluta del Premi Popular: la titulada “Trenta i cinquanta a Bellvitge”, original del lleidatà de naixença i sabadellenc de quasi tota la vida Joan Jordi Beumala, el flamant guanyador de la vetllada.

Abans però haurem tingut un record pel benvolgut i enyorat Antoni Carné, el que fou president de l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català, ja que a l’assemblea d’aquesta entitat celebrada el passat 5 de maig es va donar llum verda a la instauració dels Premis de l’Associacionisme Cultural Antoni Carné. Una notícia que ens complau i de la que us en informarem abastament en propers dies.

tranquilssobremuntI també us parlarem, com diu el titular del davantal, de novetats discogràfiques. La Marta Ibàñez ens ha preparat un tast del nou CD del grup olotí ELS TRANQUILS, que lidera incombustible Ramon Manent, i que porta com a títol “Les cançons de Sobremunt”, concretament la titulada “Bomba va!”.

I escoltarem un tema de Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries, “No tinc diners”, el tema que donarà nom al nou treball dels del Baix Ebre que té previst sortir el mes de juliol proper. Els podreu sentir i veure en aquest vídeo-clip que han produït juntament amb el Canal Terres de l’Ebre.

Tampoc faltaran les seccions:

I encara una munió de notícies diverses: el diumenge 15 el Festival de Solidaritat amb els Refugiats a Tortosa, amb la intervenció dels Quico’s i una pila de gent més; el dia 19 al vespre la presentació a la Sala 3 del Palau de la Virreina del llibre “La nit de Sant Joan a Barcelona”, i a la nit, al Cicle PRIMAVERA FOLC al CAT, el tradicional concert de Banda “La Patum al CAT”.

05-20 - Cartell xerrada La Patum - RubíI pel divendres 20, una xerrada sobre LA PATUM a l’Ateneu de Rubí amb l’Albert Rumbo. I encara tindrem temps de parlar-vos del Congrés Internacional “La dansa dels altres” o de la presència destacada de la Federació Catalana de Catifaires president la celebració del Sisè Congrés d’Art Efímer a Noto, a l’illa de Sicília.

I quan haurem enregistrat el programa encara no sabrem si el Barça haurà guanyat la Lliga o no. Vosaltres, quan ens escolteu, segur que ja ho estareu celebrant… O no. Coses del Podcast.