Programa 337 – 16/09/2016 – Edició 2126

Programa 337 – 16/09/2016 – Edició 2126

Les JIF-CATALUNYA
al primer FES TA FESTA
de la nova tempordada

En aquest primer FES TA FESTA del nou curs tindrem l’oportunitat de parlar de nou amb en Joan Gómez, el president d’ADIFOLK (l’Associació per a la Difusió del Folklore), que ens informarà de l’inici i de tot el que han programat en aquesta 44a edició de les JORNADES INTERNACIONALS FOLKLÒRIQUES DE CATALUNYA, que comencen aquest divendres dia 16 a Calella i que s’allargaran fins el 25 de setembre, amb una espectacular cloenda programada al bell mig de les Festes de la Mercè barcelonines.

11-setembre-2016-11-setembre-2016Tornen els editorials del nostre director Jesús Ventura i LA COLUMNA que enceta la temporada fa referència a la celebració del passat 11 de setembre. L’ha titulat “La Diada més important” i si l’escolteu veureu com s’esplaia en elogis i com li sura l’optimisme per tots els costats.

 

 

Tindrem també les seccions fixes de cada setmana:

També podrem comptar amb algunes de les seccions periòdiques, les que ens visiten cada quinze dies o cada mes:

  • Com ara les HISTÒRIES DE GEGANTS de la Berta Miró i en Nico Alonso que aquesta vegada ens fan viatjar cap a l’Alt Penedès per conèixer la història dels “Gegants de Can Gili” de la vila de Sant Quintí de Mediona.
  • O com ara el FONS AMADES, que des de la Direcció General de Cultura Popular de la Generalitat prepara puntualment l’Antoni Serés. I aquesta vegada hem volgut recordar un espai dels primers: el que ens parla de “El radiofònic Joan Amades”.

No faltarà tampoc una bona dosi de música, començant per la secció musical, que en aquesta ocasió ens ha preparat en Francesc Sànchez Carcassés. Parlem, és clar, de la secció dels CANTS DE TAVERNA on escoltarem el grup ARJAU amb un tema titulat “La xalana“.

I la part musical la completarem amb dues sardanes del CD titulat “OFRENA ALS SARDANISTES” que ha enregistrat aquest estiu la cobla Jovenívola de Sabadell amb sardanes del mestre Josep Auferil, el que fou el seu primer director. Un CD que commemora a l’hora el 40è aniversari de la cobla i el centenari del naixement del mestre Auferil de qui escoltarem les sardanes “Riallera Maria Teresa” (dedicada a la seva filla) i que dona nom al CD: “Ofrena als sardanistes”. I encara tindrem temps d’escoltar un bolero mallorquí amb la inconfusible veu de la Maria del Mar Bonet. I d’entrada, com a primer tema musical, el “Fes ta festa” d’Esquirols, el tema que dóna nom al programa amb la no menys característica veu d’en Joan Crosas.

I a més (ja me’n tornava a oblidar) en Joan Gómez, el president d’ADIFOLK, ens donarà també una exclusiva promesa i que les vacances estiuenques han retardat (no pas per culpa seva) sobre el futur de l’Aplec Internacional que també organitza l’entitat que presideix. Segur que a hores d’ara ja ho sabeu tots tot però fa tant de temps que potser no us en recordeu…

I la setmana que ve… Què sé jo!!!