Programa 359 – 10/02/2017 – Edició 2148

Programa 359 – 10/02/2017 – Edició 2148

INICI DELS ACTES DEL BICENTENARI
DE PEP VENTURA

Tot i que iniciarem el programa d’aquesta setmana felicitant efusivament i felicitant-nos tots plegats pel Premi Ciutat de Barcelona de Cultura Popular que enguany ha estat atorgat a l’Escola-Taller Sant Camil, del barri del Guinardó, per la realització del Pessebre Vivent de la Torre del Suro, una iniciativa que ha acomplert ja 23 edicions i que aposta amb força per la normalització del col·lectiu dels discapacitats intel·lectuals mitjançant la cultura popular. Per molts anys amics.

Josep Ventura i Casas

 

Però dedicarem una bona part del programa a parlar-vos de la presentació del bicentenari de Pep Ventura i del primer concert “Tribut a Pep Ventura”, actes que es van celebrar el passat cap de setmana a Figueres. Un inici espectacular tal i com promet que serà el conjunt d’actes commemoratius que s’estan programant des de la capital de l’Alt Empordà que serà nomenada el proper mes de març com a Capital de la Sardana 2017. Podeu consultar el calendari del primer semestre en aquest link.

I al final d’aquest davantal podeu veure un vídeo-resum de l’acte del passat dijous dia 2 de febrer i el vídeo de presentació de Figueres com a Capital de la Sardana 2017.

És clar que aquest no serà l’únic tema d’un FES TA FESTA en què us parlarem de moltes altres coses, com ara de les Festes de Santa Eulàlia que es celebren aquest cap de setmana a Barcelona; o del concert RESSONS DE LA DARRERA CARLINADA que tindrà lloc el diumenge 12, a la tarda, a l’Auditori Municipal de Terrassa, amb la cobla Mediterrània, la mezzo Marta Valero i l’actor Amadeu Aguado com a protagonistes; o de la Diada del soci de Badalona Sardanista; o del XXXVII aplec de Navarcles…

I sense oblidar-nos de les seccions:

  • Com ara les DITES I REFRANYS d’en Víctor Pàmies, que avui ens explica el què es vol dir quan es parla de “Picar ferro fred”.
  • O un nou episodi dels REMEIS DE L’ERMITÀ que ens explica Fra Valentí Serra de Manresa i que avui s’esplaiarà en fer-nos conèixer “La virtut guaridora de la ceba”.
  • Els amics de la Companyia de Jocs L’ANÒNIMA ens explicaran moltes coses al respecte dels jocs a les “Ermites” a la seva secció VA DE JOC.
  • L’Antoni Serés ens donarà a conèixer més coses del FONS AMADES. Avui, concretament, ens parlarà dels “Cromos de picar”.
  • I la secció musical l’ha preparada el nostre director, en Jesús Ventura, i per tant ja sabeu que es tracta d’un altre CLÀSSICS DE COBLA, en que ens convidarà a escoltar un clàssic, precisament, del mestre Josep Ventura i Casas: la sardana titulada “Per tu ploro”.

I encara en la part musical escoltarem una altra sardana d’en Pep Ventura: “Una mirada”. I un tema del CD del Grup ELS FRANCOLINS i la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona: la “Marxa dels Almogàvers”. I un tema del grup EL PONT D’ARCALÍS: “Els picadors del bosc de Virós”. I per acabar, una sardana del mestre Carles Rovira interpretada per la cobla Jovenívola de Sabadell: “Picardies”.

I ja estem preparant el FES TA FESTA de la setmana que ve. I de l’altra.
I de l’altra i l’altra i l’altra…

No fos cas que ens inhabilitessin…
——————————————————————————-