Programa 379 – 30/06/2017 – Edició 2168

Programa 379 – 30/06/2017 – Edició 2168

Es presenta el Festival ÉsDansa 2017

El passat 28 de juny es va presentar la nova edició del Festival Internacional de Música i Dansa de Les Preses, ÉsDansa 2017, que enguany arriba a la seva 35a. edició i que tindrà lloc entre els dies 21 i 27 d’agost a aquesta vila de la comarca de La Garrotxa i organitzat pel Cercle de Cultura Tradicional i Popular Marboleny. Trobareu tota la informació a la seva web. I escoltarem “La gresca”, una jota tradicional del Priorat arreglada pel Francesc Tomàs Panxito, un dels moltíssims col·laboradors d’enguany de la importantíssima part formativa de l’ÉsDansa.

Mireu el video de promoció.

I si uns es presenten altres s’acomiaden, com és el cas del Tradicionàrius, que ha clos la seva brillant trentena edició amb una revetlla de Sant Joan memorable. També en parlem i sense moure’ns del barceloní barri de Gràcia comentarem activitats i exposicions que hi tenen lloc a tall de prolegòmens de la imminent celebració dels 200 anys de Festa Major de Gràcia que ja tenim a tocar.

Precisament, una bona part de la programació musical també serà gracienca, ja que escoltarem  en Miquel Pujadó cantant-nos una història d’amor que es desenvolupa per “Les places de Gràcia”, i dues sardanes: “La plaça del Sol”, d’Enric Morera i “La Gràcia de Gràcia”, de Josep Gravalosa.

No faltaran les seccions:

  • Com ara la CRÒNICA CASTELLERA que ens porta totes les novetats que ens deixà el passat cap de setmana fent especial esment als progressos de la colla morada tarragonina, doncs com versa el titular:: “La Jove de Tarragona eixampla el seu horitzó”.
  • A les DITES I REFRANYS l’habitual sentència que ens proposa en Víctor Pàmies esdevé aquesta setmana una pràctica amenaça: “Qui la fa, la paga”. Que seria, més o menys, allò de tal faràs…
  • També tindrem als amics de la Companyia de Jocs L’ANÒNIMA, en aquesta ocasió la Cèlia Miró i en Víctor Baroja, que en la seva secció VA DE JOC ens parlaran de “Jocs de punteria”.
  • En Noè Rivas servirà un altre plat de la seva inesgotable SOPA DE CANÇONS per parlar-nos d’un altre dels grans i igualment inesgotable: en Miqui Giménez, del que escoltarem un important treball de recull que ha esdevingut una cançó molt popular: “La Filomena”.
  • I acabarem el programa, el mes i la temporada amb una nova intervenció de l’estimat Sr. Llorenç, el nostre home a les terres de Ponent. ELS MINUTS DE L’AGUILÀ d’aquest mes de juny del 2017 es titulen: “Coixinets”.

I tot assaonat amb bon humor i amb una munió més de notícies de tota mena: el Festival UNDÀRIUS de Girona que organitza ESCAMPILLEM; l’Aplec Internacional d’OSTRAVA, a la República Txeca, que organitza ADIFOLK; la Festa Occitana al C.A.T.; i un llarg etc….

I pel tema que acabem la temporada… no ens feu cap cas. Les nostres temporades són irregulars, impredictibles, insòlites, enganyoses, enredaires, tramposes, farisaiques, colltortes, beguines…

La setmana que ve hi tornem. Nosaltres no ens aturem mai.

Ens hauríem d’inhabilitar…