Programa 443 – 31/08/2018 – Edició 2232

Programa 443 – 31/08/2018 – Edició 2232

El Festival BERGUEDÀ FOLK 2018
al FES TA FESTA

Entre els dies 7 i 9 de setembre l’antiga colònia tèxtil de Cal Pons, a Puig-reig, serà la seu d’una nova edició del BERGUEDÀ FOLK, el festival de folk a Catalunya, que organitza l’Ajuntament de Puig-reig amb la col·laboració de l’ACuR (Associació Cultural Rubricatus) i de les institucions habituals: la Generalitat i la Diputació. Un farcit i molt interessant programa de tallers i actuacions del qual us parlem detalladament i que podeu consultar a la web del festival: www.berguedafolk.org.

Però no serà aquest l’únic tema del programa. Us parlarem també del Curs de Monitors que la Confederació Sardanista ha programat a partir del dissabte 15 de setembre, que tindrà lloc a Vic amb sessions de dissabtes al matí i que s’allargarà durant 10 sessions fins el dia 1 de desembre. Us hi podeu inscriure fins el proper dia 5 al Portal de la Confederació.

I també de la VII Trobada Sardanista de Colles Veteranes que tindrà lloc aquest dissabte, dia 2, a El Vendrell, una jornada organitzada per la Colla Sardanista La Lira Vendrellenca amb la cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona com a protagonista musical.

I d’una nova edició, concretament l’onzena, del Premi Mestre Conrad Saló de composició per a cobla, que organitza bianualment l’Ajuntament de La Bisbal d’Empordà, un premi pensat i dirigit al camp pedagògic amb unes bases d’allò més interessants. Cliqueu aquí per baixar-vos el PDF.

És clar que els temes musicals tindran a veure amb l’actualitat i les notícies que ens ocupen: començarem amb una sardana de Ricard Viladesau titulada “Llibertat”, obligada de tenora, amb el recent enregistrament de la cobla Sant Jordi i amb Enric Ortí com a tenora solista. I acabarem amb la sardana “Benvolença a La Bisbal”, del mestre Conrad Saló, amb un enregistrament ja històric de la Cobla Ciutat de Girona.

I entremig, un parell de temes amb grups que seran presents la setmana que ve al Berguedà Folk: les occitanes veus femenines del grup COCANHA amb un tema titulat “Dempuèi auriac”, i la sempre animada i engrescadora Orquestrina TRAMA que ens explicaran la història de “La masovera”, que serà el nostre Youtube de la setmana.

I no ens oblidem de les seccions:

I a més, ja ha tornat l’Amadeu Carbó de les seves dilatades vacances…
Ens n’alegrem.

Llàstima que encara no puguem tenir tothom a casa…