Programa 478 – 03/05/2019 – Edició 2267

Programa 478 – 03/05/2019 – Edició 2267

6è Mercat de les Herbes de la Ratafia a Santa Coloma de Farners

Aquest cap de setmana (4 i 5 de maig) la capital de la comarca de La Selva celebra la sisena edició del mercat de referència en la divulgació dels usos de les plantes i de les herbes remeieres, amb una munió de propostes de tota mena: 10 tallers, 9 conferències, 3 sortides al bosc, 4 concerts, 7 activitats gastronòmiques, 4 exposicions i  9 activitats paral·leles, així com el 66è concurs i exposició de flors, un dels més antics de Catalunya. Sens dubte, cita ineludible.

Però en el FES TA FESTA us parlarem també de moltes altres coses, com ara, i parlant de la Federació d’Ateneus de Catalunya, de l’inici del nou trimestre del Cicle Cultura popular i Tradicional als Ateneus o de la Cloenda del Sisè Congrés d’Ateneus de Catalunya que tindrà lloc aquest diumenge a l’Associació Cultural Sant Jaume, de Premià de Mar.

O del cicles LA TAVERNA DEL C.A.T. o PRIMAVERA FOLK al C.A.T. que es duen a terme a Centre Artesà Tradicionàrius de Gràcia; o del concert de Carilló, Piano i Dansa, d’aquest diumenge dia 5, a les 12 h. que es podrà escoltar des del Pati dels Tarongers, a càrrec de l’Anna Maria Reverté, la Lluïsa Bertran i l’Esbart Dansaire de Rubí; o de la 1a Jornada de Cultura Popular Territori Amades que tindrà lloc el proper dissabte dia 11, a El Masroig. I de moltes més coses…

Tindrem les SECCIONS:

Al Youtube de la setmana escoltarem la versió musicada per Lluís Llach de les “Corrandes d’exili”, d’en Pere Quart, o el que és el mateix, el sabadellenc Joan Oliver. No us perdeu l’explicació prèvia d’en Lluís LLach al vídeo.

I escoltarem també les tres sardanes que opten al Premi de la Crítica de la Sardana de l’any 2018: “Xiulet de Cargolina” d’Antoni Serra, “Perpetuum Desidium”, de Marc Timón i “Discreta melangia”, d’Enric Ortí. I per acabar el programa una altra sardana: “Primer de maig a Mollet”, d’en Carles Santiago.

I moltes més coses. Fins i tot, em sembla que hem parlat de justícia… I de presos polítics i d’exiliats…

Ai no, que no es pot!